1. Het sociaal statuut van de arts. Wanneer de aanvraag indienen?

  De aanvraagperiode is uitzonderlijk verlengd tot 31 augustus 2019.

  Meer lezen
 2. Het kentekenbewijs in een nieuw jasje

  Op 1 juli 2019 trad een nieuwe versie van het Belgisch kentekenbewijs in werking. De kleuren en het formaat blijven behouden, enkel de inhoud werd herzien.

  Meer lezen
 3. Nieuwe Algemene Voorwaarden Rechtsbijstand Bedrijven

  In de polis Aansprakelijkheid Ondernemer, KMO & Zelfstandige kunnen uw klanten steeds een waarborg Rechtsbijstand toevoegen. Onze partner Euromex heeft recent de Algemene Voorwaarden van de ‘Rechtsbijstand Bedrijven’ aangepast.

  Meer lezen
 4. Baloise Classic: fiets mee op 16 juni!

  Zin in een sportieve challenge? Schrijf u dan in voor deze klassieker voor wielertoeristen en mountainbikers. Inschrijven kan tot vrijdag 7 juni 2019. Wat mag u verwachten?

  Meer lezen
 5. Release 29

  In het weekend van 18 en 19 mei 2019 ging release 29 in productie. De voornaamste nieuwigheid voor Retail is ‘BM Safe’, een uitbreiding op het bonus-malussysteem. Hieronder vindt u een overzicht van de inhoud van deze release.

  Meer lezen
 6. U kunt nu voordelig fiscale software bestellen

  Net als de voorbije jaren kunt u Fiscalc, Fiskobel en Superfisc PB van Wolters Kluwer bestellen. Dit aanbod van Baloise Insurance zorgt ervoor dat u die tools (versie 2019) met een flinke korting kunt bestellen. Bestellen met korting kan enkel online via onderstaande link naar de bestelpagina.

  Meer lezen
 7. Nieuwe zetel Brussel

  Als belangrijke investeerder in vastgoed heeft Baloise Insurance beslist om het Phoenixgebouw in Brussel volledig te renoveren. Deze renovatie zal gebeuren volgens de hoogste kwaliteitsnormen en nieuwste technieken. Het wordt een BEN (Bijna Energie Neutraal) gebouw met hoge plafonds en veel daglicht. De afwerking zal top zijn met gebruik van veel natuurlijke materialen en groene dakterrassen.

  Meer lezen
 8. Afrekening beheervergoeding Fiscaal Sparen en Beschermen 2018

  Wij boeken de beheervergoeding en eventuele recuperaties voor de producten Fiscaal Sparen en Beschermen op 4 april op uw bemiddelaarsrekening.

  Meer lezen
 9. Het noodweer van 10 maart 2019 veroorzaakte behoorlijk wat schade.


  Om de schaderegeling vlot te laten verlopen stellen wij voor om af te wijken van de gebruikelijke werkwijze voor de schadedossiers in het kader van de brandpolis.

  Meer lezen
 10. Elektronisch signaal ‘e-705' voor ingevoerde gebruikte voertuigen

  Wanneer uw klant een buitenlands voertuig in een douanekantoor inklaart, dan levert het douanekantoor sinds 1 februari 2019  geen vignet 705 meer af.

  Meer lezen
 11. Safer Business: Tool BA Tienjarige terug beschikbaar

  Het is opnieuw mogelijk om de applicatie te gebruiken.

  Meer lezen
 12. Bij een beperkt aantal klanten ontbreekt op het rekeninguittreksel spaar- en beleggingsverzekering een premiebetaling uit de periode 26/12 tot 31/12

  Wij versturen op dit moment de jaarlijkse rekeninguittreksels voor spaar- en beleggingsverzekeringen. Zo krijgen de klanten een bevestiging van hun rekeningstanden op 31/12/2018, hun (gegarandeerde) interesten voor 2018 en de evolutie van hun tak23-fondsen.

  Meer lezen
 13. Organisatie Leven

  Vanaf 01/01/2019 hebben we de organisatie van onze afdeling Leven aangepast.

  Meer lezen
 14. Spaarverzekeringen kregen in 2018 een globaal rendement van 2,00 %

  Wij bieden voor 2e en 3e pijlerpensioenproducten (fiscaal sparen) voor zelfstandigen en particulieren een totaalrendement van 2,00 % voor 2018. Ook voor de contracten die reeds een gegarandeerde interest hoger dan 0 % genieten, is het totaalrendement 2,00 %.

  Voor Beleggen en Niet-fiscaal sparen (4e pijler) bieden we onze klanten een totaalrendement van 1,20 %. Ook voor de contracten die reeds een gegarandeerde interest hoger dan 0 % genieten, is het totaalrendement 1,20 %.

  Meer lezen
 15. 2e pensioenpijler: klantenmailing door Baloise Insurance

  In de voorbije jaren zijn de wetgeving en reglementering over de aanvullende pensioenen aangepast. Zij hebben ook een invloed op de contracten van uw klanten. Bijgevolg gaan wij binnenkort een mailing versturen naar de betrokken klanten.

  Meer lezen
 16. Eindejaarsafsluiting Leven 2018

  Via MyBaloise kunt u tot en met 29 december 2018 (17h00) nieuwe voorstellen Save Plan (Pensioensparen, Langetermijnsparen), VAPZ en Sociaal VAP ingeven en de contracten onmiddellijk afdrukken.

  Meer lezen
 17. POZ: vanaf nu kunnen de polissen intern opgemaakt worden

  Vanaf nu kunnen polissen POZ bij Baloise Insurance ook effectief opgemaakt worden.
  U kunt ons ook vragen om een offerte te maken. Gelieve hiervoor het document 'Offerteaanvraag' te gebruiken.

  Meer lezen
 18. IPID Fiches

  Vanaf 1 oktober vindt u de verplichte IPID-fiches op MyBaloise. Ook op onze website www.baloise.be zullen we per product de IPID-fiches aanbieden. 

  Meer lezen
 19. Arbeidsongevallen & Individuele Beroepsopleiding: wijziging werkwijze VDAB

  Sinds 01/09/2018 heeft VDAB haar procedure voor de opstart van de opleiding gewijzigd. Voortaan moet de onderneming waarin de opleiding doorgaat zelf haar AO-verzekeraar verwittigen van de start van de opleiding

  Meer lezen
 20. Release 27

  In het weekend van 6 en 7 oktober hebben we MyBaloise geoptimaliseerd. Hieronder vindt u een overzicht van de aanpassingen.

  Meer lezen
 21. Acceptatie van verzekeringen Arbeidsongeschiktheid

  We hebben de acceptatieprocedure voor de verzekering Arbeidsongeschiktheid in enkele specifieke situaties versoepeld.

  Meer lezen
 22. Wilt uw klant zijn polis opzeggen met als reden tariefverhoging?

  Wilt uw klant zijn polis opzeggen met als reden tariefverhoging? Dan aanvaarden wij de opzegging als die voldoet aan de wettelijke bepalingen en aan de regels van de conventie van Assuralia.

  Meer lezen
 23. Klantenbrief over nieuwe privacyregels vermeldt foutieve telefoonnummers

  Vandaag ontvingen onze Leven-klanten, 3e en 4e pijler-klanten, een brief over GDPR. Wij hebben vastgesteld dat er foutieve telefoonnummers van de makelaar in de communicatie geslopen zijn.

  Gelieve ons te verontschuldigen voor eventuele ongemakken.

  Meer lezen
 24. Parlementaire vraag BA Tienjarige

  Naar aanleiding van de Parlementaire vraag over de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering in de bouwsector (gesteld door mevr. Griet Smaers) wil Baloise Insurance haar standpunt nog eens bevestigen.

  Meer lezen
 25. Telefonische bereikbaarheid tijdens de zomermaanden

  Van 1 juli tot en met 31 augustus zal Baloise Insurance telefonisch niet bereikbaar zijn van 12h30 tot 13h30.

  Meer lezen
 26. Baloise Insurance informeert klanten over de nieuwe privacyregels

  Baloise Insurance informeert klanten over de nieuwe privacyregels

  Over enkele dagen sturen wij alle Leven-klanten, met uitzondering van 2e pijler-klanten, een brief over de nieuwe privacyregels die van toepassing zijn op het beheer en de uitvoering van hun verzekeringsovereenkomst.

  Meer lezen
 27. Waarderingssysteem Handel Plus

  De polissen 'Handel Plus' maakt u op via MyBaloiseClassic. Om het verzekerde bedrag van het gebouw te bepalen, kunt u vanaf nu gebruikmaken van een nieuw waarderingssysteem.

  Meer lezen
 28. Duaal pensioensparen: klantenmailing door Baloise Insurance

  Sinds de publicatie van de wet over het duaal pensioensparen kunnen nieuwe pensioenspaarders kiezen tussen het fiscale plafond van 960 euro met een fiscaal voordeel van 30 % en het fiscale plafond van 1.230 euro met een fiscaal voordeel van 25 %.

  Meer lezen
 29. Release 26 Niet-Leven: Simulatie Gezin Select | Vervangkwijtingen | Opzegging na tariefverhoging | Handel Plus

  In het weekend van 26 en 27 mei 2018 werd de release 26 in productie genomen. De vervangkwijtingen, de opzegging na tariefverhoging en de vernieuwde Handel Plus werden onder meer tijdens deze release aangepakt. Hieronder vindt u een overzicht van de inhoud van deze release.even.

  Meer lezen
 30. Release 26: Invest 23: herboren fondsenspaarplan | Interestvrije voorschot | Duaal Pensioensparen

  In het weekend van 26 en 27 mei 2018 werd de release 26 in productie genomen.

  Meer lezen
 31. MyBaloise Onbeschikbaar

  MyBaloise zal onbeschikbaar zijn op de volgende momenten:

  vrijdag 25/5 21u00 -> maandag 28/5 07u00
  vrijdag 01/6 19u00 -> zaterdag 02/06 07u00
  donderdag 07/6 19u00 -> vrijdag 08/06 07u00
  vrijdag 8/6 18u00 -> zondag 10/6 07u00

  Meer lezen
 32. BA Tienjarige verzekering

  In aanloop naar de nieuwe wetgeving rond de verplichte tienjarige aansprakelijkheidsverzekering die op 1 juli officieel in werking treedt, zijn wij al enige tijd bezig om onze makelaars en hun klanten hierop voor te bereiden. In een nieuwe Baloise Insurance News brengen wij u op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen om samen de laatste rechte lijn richting 1 juli in te zetten.

  Meer lezen
 33. Organisatie Operations Leven Antwerpen

  We deden enkele aanpassingen aan de organisatie van onze afdeling Leven Operations.

  Meer lezen
 34. Vanaf 2 mei zijn onze rekeningen bij Record Bank afgesloten

  Baloise Insurance zet in op efficiënter betalingsverkeer en beperkt daarom het aantal banken waarmee zij samenwerkt. De rekeningen bij Record Bank zijn afgesloten.

  Meer lezen
 35. Afrekening beheervergoeding Sparen en Beschermen 2017

  De beheervergoeding voor producten Belegging en Niet-fiscaal sparen werd in maart afgerekend. De beheervergoeding voor de producten Sparen en Beschermen (inclusief mogelijke recuperaties voor afgelopen jaren) wordt tegen 9 mei geboekt op uw makelaarsrekening. We schrijven het positieve saldo over op uw financiële rekening ten laatste op 15 mei.

  Meer lezen
 36. Gewijzigd telefoonnummer Interne Sales - Operations Leven Antwerpen

  Het telefoonnummer in Antwerpen van de afdeling Interne Sales (Offertes & nieuwe zaken particulieren en zelfstandigen) is gewijzigd. Het nieuwe nummer is 03 247 29 23 Dit nummer vervangt het oude nummer 03 247 29 21.

  Meer lezen
 37. Bestel voordelig fiscale software van Wolters Kluwer

  Net als de voorbije jaren kunt u Fiscalc, Fiscobel en Superfisc PB van Wolters Kluwer voordelig via Baloise Insurance bestellen. Bestellen kan enkel online. Let op, alle gegevens worden meteen doorgegeven aan Wolters Kluwer.

  Meer lezen
 38. U kunt volop contracten voor pensioensparen opmaken voor jaarpremies tot 1.230 euro

  Het duaal pensioensparen is nu officieel. De wetgeving werd gestemd in de Kamer van Volksvertegenwoordigers en werd vrijdag 30 maart 2018 gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad. MyBaloise is aangepast om uw klanten te laten deelnemen aan het nieuwe systeem voor pensioensparen waarbij ze in 2018 tot 1.230 euro kunnen sparen.

  Meer lezen
 39. Verzekeraar investeert in gemoedsrust van de Belg

  Verzekeraar Baloise Insurance sluit haar boekjaar 2017 af met een winst voor belastingen van 126,7 miljoen euro met vooral een mooie groei in het segment Niet-Leven. De cijfers illustreren hoe de verzekeraar, vijf jaar na de lancering van de merknaam in België, een sterk en geliefd merk is geworden bij de consument. Baloise Insurance wil verder investeren in initiatieven die zorgen voor meer gemoedsrust op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, brandpreventie en welzijn op het werk.

  Meer lezen
 40. Vragenlijsten Alle Bouwplaatsrisico's / BA Tienjarige

  Zoals aangekondigd op de infosessies vindt u vanaf vandaag onze vragenlijsten terug op MyBaloise.

  Meer lezen