Blogs

Tips voor een zorgeloze vakantie

6 oktober 2020
Heb je in de herfstvakantie nog een toffe reis op de planning staan voor jou en je gezin? Kijk je met volle teugen uit naar de skivakantie die je al boekte met je vrienden? Of ben je nog volop aan het uitzoeken naar welke bestemming je volgende reis gaat? Wij geven je graag enkele tips om veilig eropuit te trekken!

De zomer van 2020 was er eentje van veranderingen. De Zwitserse bergen werden omgeruild voor de heuvels in de Ardennen, de Spaanse kust voor de zee in Oostende, het stadsbezoek aan New York voor een weekendje weg naar Brugge. Maar stiekem beginnen we toch weer te verlangen naar een reis in het buitenland waar we nieuwe omgevingen en culturen kunnen ontdekken en onze grenzen kunnen verleggen. En uiteraard vertrek je liever zonder zorgen op reis.

Tips om veilig eropuit te trekken

 • Je identiteitskaart heb je doorgaans wel op zak. Zijn er voor jouw reis nog andere officiële documenten nodig? Vergeet dan niet je paspoort, visum of inentingspapieren tijdig in orde te brengen.
   
 • Laat bij vertrek uit je huis een lampje branden en vraag aan buren of vrienden om je brievenbus leeg te maken. Zo geef je de indruk dat je huis bewoond is. Post in ieder geval niet op je sociale media dat je geniet van een welverdiende vakantie. 
   
 • Loop tijdens je reis niet rond met te veel geld op zak, laat waardevolle sieraden thuis, zorg voor stevige koffers (met slot!) en voorzie labels met jouw gegevens.
   
 • Houd steeds de officiële berichtgeving van de FOD Buitenlandse Zaken in de gaten. Wat is het reisadvies voor jouw eindbestemming? Waar moet je rekening mee houden? Houdt jouw reis risico’s in?
   
 • Kies voor een reisverzekering. Je denkt natuurlijk liever niet na over pech tijdens je vakantie. Maar er zijn altijd zaken die je niet onder controle hebt. Met een reisverzekering krijg je de nodige bijstand zodat je ook in moeilijk situaties in het buitenland verder geholpen wordt. 

Wil je tijdens je vakantie geen verrassingen vanuit het thuisfront of op je reisbestemming? Vertrek dan goed voorbereid op reis, zodat je met volle teugen kunt genieten!


Ontdek het aanbod van Baloise Insurance