Blogs

Bert moest nog even een brug over fietsen ...

27 maart 2019
Fiets
Ik had 's avonds een afspraak voor mijn hobby. Omdat het goed weer was, nam ik de fiets. Net voor ik aankwam, moest ik nog een brug over fietsen. Ik trapte wat harder om de brug op te geraken, maar ik trapte zo hard dat mijn derailleur tussen de spaken terecht kwam en brak. Mijn wiel was daardoor ook nog eens geblokkeerd geraakt. Daar stond ik dan, ik kon het zelf niet herstellen en ik kon alleen maar te voet verder. Na de afspraak moest ik nog thuis geraken. Ik belde wat vrienden en gelukkig vond ik iemand die me nog naar huis kon brengen.

Met de aanhangwagen naar de fietsenmaker

Mijn fiets heb ik moeten achterlaten. De dag nadien ben ik hem zelf gaan ophalen met de auto en een aanhangwagen en heb hem naar de fietsenmaker gebracht. De fietsenmaker kon hem niet herstellen, de derailleur was te specifiek. Ik moest terug naar de winkel waar ik hem gekocht had.

Fietsbijstand to the rescue

Ik dacht dat ik wel zonder fietsbijstand kon, maar na de pech met mijn fiets besef ik dat het toch een handige hulp is. De fietsbijstand had mij uit de nood kunnen helpen. Dankzij mijn familiale verzekering kan ik nu hulp krijgen als ik nog eens pech heb met de fiets.

Ook op zoek naar een fietsbijstand?

Ontdek alles over de gratis fietsbijstand in de verzekering Gezin Select hier.