Blogs

Lise is Management Trainee bij Baloise Insurance

15 januari 2020
Als trainee in het Management Traineeship kun je in twee jaar tijd op vier verschillende afdelingen en projecten werken binnen Baloise Insurance. Zo leer je het bedrijf kennen én kun je al doende ondervinden waar en in welke functie jij je het beste voelt.

Lise startte vorig jaar als Management Trainee bij Baloise Insurance. Ondertussen zit ze in haar voorlaatste rotatie. Hoe verliep het traject tot hiertoe? En waarom zouden anderen ook moeten solliciteren voor dit traject? Ze vertelt het graag zelf!

Lise: 'Baloise Insurance is een fijne en uitdagende werkplek voor jonge starters.'

Lise

In september bereikte ik de kaap van één jaar actief te zijn als Management Trainee bij Baloise Insurance. Een uitgelezen kans om even terug te blikken op het afgelopen jaar.

Tijdens de vorige 6 maanden leerde ik over het reilen en zeilen binnen ICT, een totaal andere omgeving in vergelijking met mijn eerste 6 maanden bij Ondernemingen Operations. Ik mocht een project opzetten over Capacity Management en ICT Sourcing. De verwachting om binnen 2 jaar een totaalbeeld te krijgen over zeer diverse afdelingen en domeinen binnen Baloise Insurance werd bij deze zeker en vast ingewilligd.

Momenteel zit ik in mijn derde rotatie van mijn tweejarig traineeship. Ik kreeg in september de kans om mee mijn schouders te zetten onder het BMore-verhaal. BMore is een projectteam samengesteld om de integratie tussen Baloise Insurance en Fidea in goede banen te leiden. Een unieke, uitdagende en superinteressante opportuniteit als je het mij vraagt. Ik kwam terecht in een dynamisch team en kreeg opdrachten die alweer totaal andere competenties vereisen: assertiviteit, snelheid en flexibiliteit.

Dankzij de uiteenlopende projecten kreeg ik al een beter idee welke richting ik graag zou uitgaan na afloop van het traineeship, iets wat ook niet onbelangrijk is. Ook de overnames van zowel Fidea als de Niet-Levenportefeuille van Athora tonen aan dat Baloise Insurance streeft naar continue groei, wat ongetwijfeld mooie opportuniteiten met zich meebrengt. Kortom, Baloise Insurance is een fijne en uitdagende werkplek voor jonge starters.