News

Baloise Insurance vernieuwt sponsordeal met wielerteam Sport Vlaanderen - Baloise

4 juli 2022. Verzekeraar Baloise Insurance verlengt haar sponsorcontract met het UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise voor minstens twee jaar tot eind 2024. Met dit vernieuwde partnership bevestigt Baloise Insurance haar rol als langetermijn-partner van Sport Vlaanderen – Baloise en haar hart voor iedereen die van wielrennen en fietsen houdt. “Als werkgever ziet Baloise talentontwikkeling als een belangrijke prioriteit. Sport Vlaanderen – Baloise staat gekend voor de ontwikkeling van jonge talenten die in het verleden al meermaals doorgroeiden naar het World Tour-circuit. Op die manier past deze sponsordeal helemaal binnen onze bedrijfsfilosofie.”, zegt Liesbeth Laureys, Director Marketing & Digital Business bij Baloise Insurance.

Baloise Insurance is intussen al 14 jaar de vaste sponsor van het team geleid door manager Christophe Sercu. Via deze verlenging breidt de verzekeraar daar al minstens 2 jaar extra aan, en bevestigt het tegelijk haar reputatie als veilige en stabiele langetermijnpartner in het wielrennen. Naast sponsor van de wielerploeg is Baloise Insurance ook hoofdpartner van de Baloise Belgium Tour, de Baloise-Trek Lions, de Baloise Ladies Tour en vaste partner van de Lotto Zesdaagse Vlaanderen-Gent. 
 
Talentontwikkeling in een veilige en innovatieve omgeving  
Als verzekeraar streeft Baloise Insurance naar meer veiligheid op de weg, recent nog gedemonstreerd met de introductie van de innovatieve SafeTurn-poortjes tijdens de laatste Baloise Belgium Tour. Veiligheid en innovatie staan ook voorop binnen het partnership van Baloise Insurance met Sport Vlaanderen – Baloise.  
 
“Als werkgever beschouwen we talentontwikkeling in een veilige, innovatieve omgeving als één van onze prioriteiten en dat zien we ook terug bij het team en het management van Sport Vlaanderen - Baloise. Hun missie om jonge talentvolle renners de kans te geven om in een veilige professionele omkadering ervaring op te doen, sluit daar volledig bij aan en verklaart waarom we graag met hen opnieuw verdergaan als naamsponsor. Bovendien hebben Christophe en zijn team al meermaals bewezen dat ze talent de nodige stappen kunnen laten zetten om door te stoten naar het World Tour-circuit, iets waar we ontzettend trots op zijn.”
Liesbeth Laureys, Director Marketing & Digital Business bij Baloise Insurance 
 
“Dankzij de verlenging van deze sponsordeal is de continuïteit van onze ploegwerking via Baloise Insurance opnieuw voor minstens twee jaar verzekerd. Dankzij hun steun kunnen wij ruwe diamanten verder polijsten en hopelijk opnieuw  laten doorgroeien. Wij zijn ontzettend blij dat we in goede en kwade dagen altijd op Baloise Insurance hebben kunnen rekenen.”  
Christophe Sercu, teammanager Sport Vlaanderen – Baloise

Meer nieuws

CSR

5 juli 2022

Wereldtop met een pleiade aan kampioenen op de afspraak

Het is aftellen naar de achtste editie van de Baloise Ladies Tour, de enige rittenwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen die tegelijk Nederland en België doorkruist. De ...

CSR

15 juni 2022

Topsprinters en allrounders meten zich in Baloise Belgium Tour, SafeTurn maakt bochten veiliger

Met Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie komen woensdag de meest succesvolle sprinters van de voorbije weken aan de start van de Baloise Belgium Tour. Maar onder meer Jasper Philipsen, Mads ...