News

Baloise Market View

31 januari 2021. Risicovolle beleggingen zoals aandelen en bedrijfsobligaties hebben in het laatste kwartaal van 2020 een sterk herstel laten zien na de Covid-schok eerder dit jaar. Enerzijds weerspiegelen de huidige prijzen de verwachting op een sterk economisch herstel. Aan de andere kant heeft de Corona-crisis het lage renteklimaat versterkt. Beleggers blijven dus jagen op rendementen in de meer risicovollere beleggingscategorieën.

De creditspreads op zowel Euro- als US-dollarobligaties liggen weer op of dicht bij het niveau van vóór de crisis. Dit is deels te wijten aan de interventies van de centrale banken. De risicopremies voor aandelen zijn ook merkbaar lager dan enkele maanden geleden.  Het rendementspotentieel van risicovolle beleggingen is derhalve ook gedaald en investeerders worden steeds minder gecompenseerd voor de risico's die ze nemen. Voor meer details verwijzen we u graag naar het bijgevoegde document.

Voor alle details verwijzen we u graag naar het bijgevoegde document.

Meer nieuws

Financial

13 oktober 2021

KU Leuven en Baloise Insurance brengen inzichten gedragseconomie naar de klas om jongeren financieel wijzer te maken

De Baloise Leerstoel voor Financieel Welzijn van de KU Leuven gebruikt onderzoeksresultaten uit de gedragseconomie om jongeren bewust te maken van denkfouten rond geldzaken. De vertaling van ...

26 augustus 2021

Baloise dekt miljoenen stormschadeclaims en boekt sterke financiële resultaten voor de eerste helft van het jaar

Baloise Group stelt vandaag haar halfjaarresultaten voor.