News

Baloise Insurance rondt aankoop schadeverzekeringen Athora Belgium af

2 juni 2020. Baloise Insurance heeft de aankoop van de bedrijfstak schadeverzekeringen van Athora Belgium afgerond. Beide verzekeraars kondigden op 4 november 2019 de transactie aan en kregen vorige week hiervoor het akkoord van de Nationale Bank. Met de meer dan 360.000 extra verzekeringspolissen en ongeveer 150 extra medewerkers versterkt Baloise Insurance haar positie op de Belgische markt. De verzekeraar behoort nu tot de top 4 op het vlak van schadeverzekeringen in ons land. Athora Belgium zal zich nu volop concentreren op levensverzekeringen.

Baloise Group, dat vorig jaar Fidea overnam, had eerder al aangegeven verder te willen groeien op de Belgische markt en haar distributiemodel van onafhankelijke makelaars uit te breiden. Met de portefeuille van Athora Belgium groeit Baloise Insurance door tot de Belgische top 4 in het segment Niet-Leven of schadeverzekeringen. Het versterkt met de transactie ook fors haar positie in Brussel en Wallonië.  

Medewerkers en klanten

Athora Belgium, dat zowel in tak21- als in tak23-levensverzekeringen verder wil groeien, vond met Baloise Insurance de ideale partij om de 150 medewerkers van het departement schadeverzekeringen en enkele ondersteunende diensten over te nemen. De medewerkers starten op 2 juni in het kantoorgebouw Phoenix in Brussel. 

Behalve de merknaam, zal er voor de klanten Niet-Leven van Athora Belgium niets veranderen. Baloise Insurance neemt de 360.000 verzekeringspolissen over, met behoud van de bestaande voorwaarden. 

Henk Janssen, CEO Baloise Insurance: “We zijn blij dat we de 150 medewerkers van Athora mogen verwelkomen bij Baloise Insurance, dat nu in totaal 1.700 medewerkers telt. Het is nu onze grootste prioriteit dat de nieuwe collega’s zich snel thuis voelen. Met de overname van de portefeuille schadeverzekeringen van Athora verstevigen we ons marktaandeel van 8,5 % naar 10,3 % in dit segment. En samen met al onze medewerkers en onze makelaars zullen we proberen om het verschil te blijven maken voor de klant.”

Dorsan van Hecke, CEO Athora Belgium: “Het is met pijn in het hart dat we afscheid nemen van onze 150 collega’s. Zij hebben Athora Belgium mee grootgemaakt. Ik wil hen dan ook uitdrukkelijk bedanken voor wat ze de voorbije jaren voor ons betekend hebben. Athora trekt nu voluit de kaart van de levensverzekeringen, het segment waar we traditioneel zeer sterk staan. Wij kijken vol vertrouwen naar de toekomst om samen met onze klanten, makelaars en medewerkers ons succesverhaal verder te schrijven.”

Perscontact:

  • Bart Walraet, woordvoerder Baloise Insurance
    +32 473 90 23 08
    bart.walraet@baloise.be

  • Bruno Peelman, woordvoerder Athora Belgium
    +32 472 30 40 88
    bruno.peelman@athora.com

Over Baloise Insurance
Baloise Insurance is een verzekeringsmaatschappij die een lange ervaring en rijke geschiedenis koppelt aan de zin voor ondernemen en innovatie. Bij alles wat we doen, staat de klant centraal. Alle talenten zijn welkom en samen gaan we voor de beste resultaten. We bouwen iedere dag aan een duurzame samenwerking met onze partners, de makelaars, om zowel particulieren als ondernemingen passende verzekeringsoplossingen aan te bieden. Baloise Insurance maakt deel uit van de Zwitserse Baloise Group. We willen bijdragen aan een veiligere wereld voor al onze stakeholders: onze klanten, onze makelaars, onze medewerkers en onze aandeelhouders. Baloise Insurance behoort tot de top 4 van de schadeverzekeraars.

Over Athora Belgium NV
Athora Belgium NV is in België actief sinds 1901. De onderneming telt 220 medewerkers, bedient om en bij de 200.000 klanten en biedt een brede waaier aan levensverzekeringen aan via een netwerk van meer dan 500 onafhankelijke makelaars in heel België. In 2019 bedroeg het totaal van de premie-inkomsten ongeveer € 632 miljoen. De activaportefeuille heeft een waarde van ongeveer € 7,6 miljard. In november 2019 werd aangekondigd dat de schadeverzekeringsactiviteit van Athora Belgium verkocht zal worden aan Baloise Belgium nv. Deze verkoop werd op 31 mei 2020 afgerond. Meer informatie op www.athora.com/be.

Over Athora Holding Ltd.
Athora is, via dochterondernemingen, een specialist in verzekeringen en herverzekeringsoplossingen op de Europese markt. De groep biedt verzekeraars acquisities, portefeuilletransfers en herverzekeringsoplossingen, en stelt ze zo in staat om kapitaal, managementvermogens en resources vrij te maken. Athora's belangrijkste dochterondernemingen zijn Vivat NV (Amstelveen), Athora Belgium NV, Athora Lebensversicherung AG (Wiesbaden), Athora Ireland plc (Dublin) en Athora Life Re Ltd. (Bermuda). De Athora-groep heeft circa 2.400 medewerkers in dienst en telt meer dan 3 miljoen klanten voor een totaal aan geconsolideerde activa van circa € 70 miljard. Voor meer informatie www.athora.com.
 

Meer nieuws

Fidea

4 november 2019

Baloise Insurance koopt portefeuille schadeverzekeringen van Athora Belgium

Baloise Belgium NV (‘Baloise Insurance’) gaat de portefeuille van schadeverzekeringen van Athora Belgium NV (‘Athora Belgium’) kopen voor 60 miljoen EUR (zonder overdracht van eigen vermogen) ...

Fidea

8 oktober 2019

Acht op de tien Belgen kennen inkomen niet bij ziekte of ongeval

Acht op de tien Belgen weten niet welk inkomen ze hebben wanneer ze arbeidsongeschikt worden door ziekte of een ongeval. Dat blijkt uit een studie bij duizend Belgen op vraag van Baloise ...