News

Wereldtop met een pleiade aan kampioenen op de afspraak

5 juli 2022. Het is aftellen naar de achtste editie van de Baloise Ladies Tour, de enige rittenwedstrijd voor de wereldtop in het vrouwenwielrennen die tegelijk Nederland en België doorkruist. De wedstrijd werd bovendien opgewaardeerd van een vier- naar een vijfdaagse en geldt voor tal van rensters als een ultieme voorbereiding op de hernieuwde ‘Tour de France’ voor vrouwen die één week later van start gaat in Parijs.

Geert Stevens, organisator: “In het groeiproces van onze wedstrijd vonden we de tijd rijp om onze ambities bij te stellen. De belangstelling voor het vrouwenwielrennen blijft toenemen en dat deed ons besluiten om de Baloise Ladies Tour met één dag uit te breiden. Het enthousiasme bij de locaties, de sponsors, de ploegen en niet het minst bij ons organisatieteam is groot. Utrecht, Zulte, Sluis en Knokke-Heist blijven aan boord. Herzele en Deinze zijn nieuwkomers die hun strepen in het wielrennen hebben verdiend. Ik vind het dan ook een grote eer om te kunnen samenwerken met steden en gemeenten die het vrouwenwielrennen mee helpen op de kaart te zetten. Dat we de Baloise Ladies Tour verder kunnen uitbouwen is mede te danken aan het partnership met Baloise Insurance. Samen accentueren we het belang van de ‘vrouw in de (wieler)sport’.

Liesbeth Laureys, Director Marketing & Digital Business bij Baloise Insurance: “België is een land vol wielertalent en wielerliefhebbers, maar we zien tegelijk dat het vrouwenwielrennen extra stimulansen kan gebruiken. Baloise Insurance wil het vrouwenwielrennen actief promoten. Op die manier kunnen we ons huidige en toekomstig vrouwelijk wielertalent een duwtje in de rug geven. Meer aandacht voor vrouwenwielrennen betekent bovendien ook meer aandacht voor de wielersport in zijn geheel”.

Op het palmares van de Baloise Ladies Tour prijken enkel grote namen: Emma Johansson en nadien Jolien D’hoore, Marianne Vos en Lisa Klein die de Baloise Ladies Tour ieder tweemaal wonnen. Het zijn ook allemaal rensters die in hun carrière één of meerdere Olympische medailles en eremetaal op wereldkampioenschappen behaalden. Ook dit jaar oogt het deelnemersveld heel mooi. Ellen van Dijk, Europees kampioene op de weg en wereldkampioene tijdrijden, is misschien wel de topfavoriete voor de eindzege. Lorena Wiebes, of de snelste vrouw op twee wielen, is er dan weer op uit om de massasprints naar haar hand te zetten. Andere tenoren die aan de start komen zijn Shirin van Anrooij, Letitzia Paternoster, Elynor Backstedt, Chloé Hosking, Alison Jackson, Janne Korevaar, Pfeiffer Georgi en Mieke Kröger, vorig jaar tweede in het eindklassement en regerend wereldkampioene in de Duitse ploeg ‘mixed relay’. Bovendien staan ook negen nationale kampioenen aan de start: Liane Lippert (Duitsland), Alice Towers (Groot-Brittanië), Audrey Cordon Ragot (Frankrijk), Frances Janse van Rensburg (Zuid-Afrika), Tereza Neumanova (Tsjechië), Alice Sharpe (Ierland), Wikturiak Pikulik (Polen), Nora Jencusova (Slovakije) en Malin Eriksen (Noorwegen).

We zijn verheugd dat tal van veldrijdsters uit de wereldtop de Baloise Ladies Tour aansnijden als voorbereiding op hun wintercampagne. Het wordt dan ook uitkijken naar de Nederlandse toppers Ceylin del Carmen Alvarado, Annemarie Worst en Denise Betsema.

Het wordt voor de Belgische en Nederlandse rensters alvast een grote uitdaging om zich te meten in dit gezelschap met 23 verschillende nationaliteiten. Vice-Belgische kampioene Fien Van Eynde, Amber Aernouts, Senne Knaven, Sara Van De Vel, Marthe Goossens, Nathalie Bex, Mieke Docx en Julie Sap zijn er op uit om deze unieke kans met beide handen aan te grijpen.

De ploegen die aan de Baloise Ladies Tour deelnemen en ook de Tour zullen rijden zijn de World Tourploegen Trek-Segafredo, Team DSM, Liv Racing, Human Powered Health, de continentale ploegen Parkhotel Valkenburg, Plantur-Pura, Le Col-Wahoo, AG Insurance-NXTG, Arkea Pro Cycling Team en Stade Rochelais-Charente Maritime. Het lijstje met deelnemende ploegen aan de Baloise Ladies Tour wordt vervolledigd met de continentale ploegen Lotto Soudal Ladies, Multum Accountants Ladies Cycling Team, Team Coop-Hitec Products, Bepink, Aromitalia, IBCT, Bingoal-Chevalmeire-Van Eyck Sport, Massi Tactic Women Team, GT Krush Tunap, Atom Deweloper, Proximus-Alphamotorhomes-Doltcini en de clubploegen Isorex-No Aqua, Keukens Redant Cycling Team, S-Bikes Doltcini en WV Schijndel.

Rittenschema:
Woensdag 13 juli 2022: proloog in Utrecht (Leidsche Rijn)
Donderdag 14 juli 2022: Zulte-Zulte
Vrijdag 15 juli 2022: Herzele-Herzele
Zaterdag 16 juli 2022: Cadzand-Knokke Heist en individuele tijdrit in Knokke-Heist
Zondag 17 juli 2022: Deinze-Deinze

Meer info kan je vinden via www.baloiseladiestour.com 

Meer nieuws

CSR

4 juli 2022

Baloise Insurance vernieuwt sponsordeal met wielerteam Sport Vlaanderen - Baloise

Verzekeraar Baloise Insurance verlengt haar sponsorcontract met het UCI ProTeam Sport Vlaanderen – Baloise voor minstens twee jaar tot eind 2024. Met dit vernieuwde partnership bevestigt ...

CSR

15 juni 2022

Topsprinters en allrounders meten zich in Baloise Belgium Tour, SafeTurn maakt bochten veiliger

Met Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie komen woensdag de meest succesvolle sprinters van de voorbije weken aan de start van de Baloise Belgium Tour. Maar onder meer Jasper Philipsen, Mads ...