News

Baloise rondt aankoop Fidea af

17 juli 2019. Na de laatste cruciale stappen is de overname van de Belgische verzekeraar Fidea nv door Baloise Insurance een feit. Welke stappen moesten zoal genomen worden? Lees hier alles over de aankoop.

Op 15 april 2019 kondigde de Zwitserse Baloise Group de overname aan van de Belgische verzekeraar Fidea nv voor 480 miljoen euro. Na goedkeuring door alle relevante autoriteiten is deze overname nu afgerond. Met de overname versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance opereert, aanzienlijk haar vijfde plaats op de Belgische markt in het segment van schadeverzekeringen.

Het marktaandeel van Baloise Insurance stijgt met deze aandeelhouderswissel naar 8,5 % voor schadeverzekeringen en naar 4,2 % voor levensverzekeringen. Baloise Insurance en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea dus behouden.

Integratie kan van start gaan

De insteek van deze integratie gaat verder dan het louter samenvoegen van de twee bedrijven. De focus ligt volop op synergieën, om zo de sterke punten en troeven van Fidea te incorporeren en Baloise Insurance verder te versterken. Een eerste zichtbare stap hierin is de sponsoring in het veldrijden. Tijdens het aankomende cyclocrossseizoen neemt Baloise Insurance de sponsoring van de ploeg Telenet-Fidea Lions over en verschijnen zij als Telenet-Baloise Lions aan de start. 

‘Ik ben zeer verheugd met de overname van Fidea. Fidea en Baloise Insurance zijn 2 verzekeraars met een menselijk gezicht die samenwerken met makelaars. De overname geeft duidelijk aan dat Baloise Group echt gelooft in de Belgische markt. Ik kijk ernaar uit om samen met onze nieuwe collega’s onze positie van bevoorrechte partner bij makelaars en klanten verder uit te bouwen.’ 
- Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance in België

‘Nu de overname van Fidea door Baloise is afgerond, willen alle Fidea-medewerkers graag hun schouders zetten onder een succesvolle groei en versterking van Baloise Insurance op de Belgische verzekeringsmarkt. Ik ben ervan overtuigd dat de makelaars en cliënten weldra de positieve effecten zullen ervaren van onze nauwe samenwerking.’
- Edwin Schellens, CEO van Fidea nv

Perscontact:

  • Bart Walraet, woordvoerder Baloise Insurance
    +32 473 90 23 08
    bart.walraet@baloise.be
  • Christel Michiels, corporate communications Fidea
    + 32 497 93 84 61
    christel.michiels@fidea.be

Over Baloise Insurance België 
Baloise Insurance is een verzekeringsmaatschappij die een lange ervaring en rijke geschiedenis koppelt aan de zin voor ondernemen en innovatie. Bij alles wat we doen, staat de klant centraal. Alle talenten zijn welkom en samen gaan we voor de beste resultaten. We bouwen iedere dag aan een duurzame samenwerking met onze partners, de makelaars, om zowel particulieren als ondernemingen passende verzekeringsoplossingen aan te bieden. Baloise Insurance maakt deel uit van de Zwitserse Baloise Group. We willen bijdragen aan een veiligere wereld voor al onze stakeholders: onze klanten, onze makelaars, onze medewerkers en onze aandeelhouders. Baloise Insurance behoort tot de top 5 van de schadeverzekeraars.

Over Baloise Group
De Baloise Group is meer dan een traditionele verzekeringsmaatschappij. In het digitale tijdperk staan de veranderende veiligheids- en dienstverleningsbehoeften van de onderneming centraal in onze activiteiten. De nagenoeg 7.200 Baloise-medewerkers concentreren zich dan ook op de wensen van hun klanten. Een optimale klantenservice en innovatieve producten en diensten zorgen ervoor dat Baloise de eerste keuze is voor iedereen die zich veilig wil voelen. Vanuit het centrum van Europa is de Baloise Group, met hoofdzetel in Bazel, actief als aanbieder van preventie-, pensioen-, assistentie- en verzekeringsoplossingen. De voornaamste markten zijn Zwitserland, Duitsland, België en Luxemburg. In Zwitserland is de Baloise Group met de Baloise Bank SoBa bovendien actief als gerichte financiële dienstverlener, een combinatie van verzekeringen en bank. Vanuit het competentiecentrum in Luxemburg levert de Baloise Group innovatieve pensioenproducten voor privéklanten in heel Europa. De aandelen van Bâloise Holding AG worden genoteerd op de SIX Swiss Exchange, Main Market Segment.

Over Fidea
Fidea is een gezonde verzekeraar waar particuliere cliënten, zelfstandigen en ondernemingen terechtkunnen voor zowel schade- als levens- en beleggingsverzekeringen. Het bedrijf verdeelt zijn polissen via verzekeringsmakelaars en in het kader van een bank- en verzekeringssamenwerking, ook via het distributienetwerk van Crelan en Bank Nagelmackers. Naast de hoofdzetel in Antwerpen heeft Fidea een regionale zetel in Braine-l’Alleud. Het bedrijf stelt zo’n 370 mensen te werk, verdeeld over beide vestigingen.

 

Meer nieuws

Fidea

4 november 2019

Baloise Insurance koopt portefeuille schadeverzekeringen van Athora Belgium

Baloise Belgium NV (‘Baloise Insurance’) gaat de portefeuille van schadeverzekeringen van Athora Belgium NV (‘Athora Belgium’) kopen voor 60 miljoen EUR (zonder overdracht van eigen vermogen) ...

Fidea

8 oktober 2019

Acht op de tien Belgen kennen inkomen niet bij ziekte of ongeval

Acht op de tien Belgen weten niet welk inkomen ze hebben wanneer ze arbeidsongeschikt worden door ziekte of een ongeval. Dat blijkt uit een studie bij duizend Belgen op vraag van Baloise ...