News

KU Leuven onderzoekt financieel welzijn op www.gonna.be

6 februari 2020. Uit onderzoek blijkt dat het merendeel van de Belgen te weinig weet van geldzaken. Om daar verandering in te brengen heeft Baloise Insurance - in samenwerking met de KU Leuven - Gonna.be ontwikkeld, een website op mensenmaat. In de Baloise Insurance Leerstoel voor Financieel Welzijn zal de KU Leuven onderzoek doen naar het financieel welzijn van de Belg. Ze doet dat onderzoek op Gonna.be.
gonna-be-pink

Professor Economie bij de KU Leuven Kristof De Witte gelooft dat vanuit het Gonna.be-platform nieuwe, academische inzichten kunnen ontstaan. Zo zal de Leuvense universiteit via Gonna.be een diepgaand onderzoek voeren naar het financiële keuzegedrag van de Belg.

Baloise Insurance Leerstoel voor Financieel Welzijn

De KU Leuven zal op het Gonna.be-platform onderzoek voeren naar het financiële keuzegedrag van de Belg. Dit onderzoek zal gevoerd worden in de vorm van een Leerstoel. Gedurende 4 jaar wil de KU Leuven in kaart brengen waardoor de Belg wordt beïnvloed bij het nemen van beslissingen voor geldzaken. Het doel van deze samenwerking tussen de universiteit en Baloise Insurance is het algemene financieel welzijn te verbeteren.

Hoe worden je financiële beslissingen beïnvloed?

Zo vraagt de KU Leuven zich bijvoorbeeld af welke rol ‘kuddegedrag’ speelt in het nemen van financiële beslissingen. In welke mate worden mensen beïnvloed door het gedrag van de massa. Interessant als je het ons vraagt!

Wil je er meer over weten? Bekijk de site van de Leerstoel

Benieuwd hoe jij er financieel voorstaat?

>> Doe de simulatie!

Meer nieuws

Innovation

14 februari 2020

Nieuwe digitale assistent moet werk van syndici eenvoudiger maken

Baloise Insurance investeert ruim 800.000 euro in de innovatieve start-up Keypoint. Samen bouwen ze een nieuwe digitale assistent die de job van syndici eenvoudiger maakt door alle ...

Innovation

22 oktober 2018

Baloise Insurance verzekert drones voor medisch transport

Baloise Insurance gaat als eerste verzekeraar in ons land het transport van medicatie, stalen en bloedproducten per drone verzekeren. Hiervoor sluit de verzekeraar zich aan bij het Helicus ...