Persberichten

 1. Baloise rondt aankoop Fidea af

  Op 15 april 2019 kondigde de Zwitserse Baloise Group de overname aan van de Belgische verzekeraar Fidea nv voor 480 miljoen euro. Na goedkeuring door alle relevante autoriteiten is deze overname nu afgerond. Met de overname versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance opereert, aanzienlijk haar vijfde plaats op de Belgische markt in het segment van schadeverzekeringen.

  Het marktaandeel van Baloise Insurance stijgt met deze aandeelhouderswissel naar 8,5 % voor schadeverzekeringen en naar 4,2 % voor levensverzekeringen. Baloise Insurance en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea dus behouden.

  Meer lezen
 2. Primeur: verzekeraar Baloise Insurance helpt Belgen te stoppen met roken

  Verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance schakelt de hulp in van een gediplomeerd tabakoloog om rokers van hun verslaving af te helpen. Het is de eerste keer dat een verzekeraar in België gespecialiseerde begeleiding aanbiedt om te stoppen met roken. Via haar onlinegezondheidsplatform B-Tonic focust Baloise Insurance nu ook op mentale gezondheid, nadat het vorig jaar coaching op vlak van fysieke gezondheid introduceerde. Op die manier wil Baloise Insurance meer doen dan gezondheidsproblemen enkel verzekeren.

  Meer lezen
 3. Baloise neemt Belgische verzekeraar Fidea over

  De Zwitserse Baloise Group koopt de Belgische verzekeraar Fidea van het Chinese Anbang en versterkt hiermee aanzienlijk haar positie in België. Met de overname versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance opereert, aanzienlijk haar 5e plaats op de Belgische markt in het segment van niet-levensverzekeringen en komt zo dicht bij de top 4. De bijna vierhonderd werknemers van Fidea worden allemaal overgenomen door Baloise.

  Meer lezen
 4. Baloise Insurance zet in op veranderende mobiliteit

  Verzekeraar bevestigt verwachtingen en boekt in 2018 winst van 172,3 miljoen

  Baloise Insurance sluit haar boekjaar 2018 sterk af met een winst vóór belastingen van 172,3 miljoen euro, 45 miljoen hoger dan in 2017. Vooral in het segment Niet-Leven is er een hogere groei dan de markt. De verzekeraar investeerde het afgelopen jaar fors in initiatieven die de consument meer gemoedsrust en comfort geven op het vlak van mobiliteit, verkeersveiligheid, gezondheid en welzijn.

  Meer lezen
Meer informatie