Persberichten

 1. Baloise Insurance koopt portefeuille schadeverzekeringen van Athora Belgium, Athora Belgium concentreert zich op levensverzekeringen

  Baloise Belgium NV (‘Baloise Insurance’) gaat de portefeuille van schadeverzekeringen van Athora Belgium NV (‘Athora Belgium’) kopen voor 60 miljoen EUR (zonder overdracht van eigen vermogen) (de 'Transactie'). Athora Belgium concentreert zich op levensverzekeringen, de activiteit waar het traditioneel zeer sterk staat en toonaangevend is in de markt. Baloise Insurance neemt zo meer dan 360.000 verzekeringspolissen en ongeveer 160 medewerkers over en behoort na de overname tot de Belgische top 4 op het vlak van schadeverzekeringen. De verwachting is de transactie te kunnen afronden in de loop van het tweede kwartaal van 2020, onderhevig aan goedkeuring.

  Meer lezen
 2. Acht op de tien Belgen kennen inkomen niet bij ziekte of ongeval

  Acht op de tien Belgen weten niet welk inkomen ze hebben wanneer ze arbeidsongeschikt worden door ziekte of een ongeval. Dat blijkt uit een studie bij duizend Belgen op vraag van Baloise Insurance die een algemeen gebrek aan financiële geletterdheid blootlegt. Daarom lanceert de verzekeraar met de medewerking van de KU Leuven het platform Gonna.be. Zo wordt het heel eenvoudig om een inkomensberekening bij langdurige ziekte, een ongeval, een toekomstige pensionering of een overlijden uit te voeren. De oorzaak van de financiële onwetendheid? “Informatie zit te versnipperd en prognoses zijn te complex voor leken”, zegt Jan Scheepers van Baloise Insurance.

  Meer lezen
 3. Baloise rondt aankoop Fidea af

  Op 15 april 2019 kondigde de Zwitserse Baloise Group de overname aan van de Belgische verzekeraar Fidea nv voor 480 miljoen euro. Na goedkeuring door alle relevante autoriteiten is deze overname nu afgerond. Met de overname versterkt Baloise, dat in België onder de merknaam Baloise Insurance opereert, aanzienlijk haar vijfde plaats op de Belgische markt in het segment van schadeverzekeringen.

  Het marktaandeel van Baloise Insurance stijgt met deze aandeelhouderswissel naar 8,5 % voor schadeverzekeringen en naar 4,2 % voor levensverzekeringen. Baloise Insurance en Fidea blijven nog enige tijd opereren als aparte entiteiten tot de juridische fusie voltooid wordt. Wanneer dat zal zijn is momenteel nog niet bepaald. Tot dan blijft de merknaam Fidea dus behouden.

  Meer lezen
 4. Primeur: verzekeraar Baloise Insurance helpt Belgen te stoppen met roken

  Verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance schakelt de hulp in van een gediplomeerd tabakoloog om rokers van hun verslaving af te helpen. Het is de eerste keer dat een verzekeraar in België gespecialiseerde begeleiding aanbiedt om te stoppen met roken. Via haar onlinegezondheidsplatform B-Tonic focust Baloise Insurance nu ook op mentale gezondheid, nadat het vorig jaar coaching op vlak van fysieke gezondheid introduceerde. Op die manier wil Baloise Insurance meer doen dan gezondheidsproblemen enkel verzekeren.

  Meer lezen
Meer informatie