Lees meer

Baloise Insurance koopt duurzaam gebouw 'THE LINK' van Ghelamco

Baloise Insurance en de internationale vastgoedontwikkelaar Ghelamco Invest hebben de verkoop van het kantorencomplex THE LINK – Antwerpen succesvol afgerond.

THE LINK bevindt zich naast de huidige hoofdzetel van Baloise Insurance, op wandelafstand van Berchem-station. Het gloednieuwe complex in een groene oase met waterpartijen heeft een totale kantooroppervlakte van 27.000 m2 en is volledig verhuurd.

Het kantoorgebouw heeft het 'BREEAM excellent'-duurzaamheidscertificaat gekregen. Dankzij een E-peil van 40 behaalt het gebouw een BEN-certificaat wat het gebouw nagenoeg energieneutraal maakt.

Het gebouw is een prototype van de kantoorbeleving van de toekomst, met de hoogste comfort- en efficiëntiestandaarden en uitgerust met een THE LINK-APP dat ervoor zorgt dat alle diensten op het scherm van de smartphone beschikbaar zijn. 

Baloise Insurance versterkt met de aankoop van THE LINK haar portefeuille kwalitatief vastgoed in België. 

'Wij zijn bijzonder blij met de aankoop van THE LINK. We hebben de voorbije jaren onze vastgoedportefeuille fors uitgebreid met kwalitatief hoogstaande en uiterst duurzame kantoorgebouwen. Met 11 gebouwen voor een oppervlakte van 130.000 m2 en een investeringswaarde van € 340 miljoen is Baloise Insurance de grootste privé kantooreigenaar in de regio Antwerpen. Investeren in duurzaam vastgoed is een veilige belegging en het levert bovendien een mooi rendement in deze tijden van lage rentes."
Baloise Insurance CFO Gert Vernaillen

Baloise Insurance wordt grootste kantooreigenaar van Antwerpen

De Antwerpse kantorenmarkt stijgt verder, na een verdrievoudiging de laatste 5 jaar en kent slechts een leegstand van 3 %.

'Ik ben fier dat een professionele partij zoals Baloise Insurance haar campus verder uitbreidt met THE LINK. Dat gebouw met duurzaamheidsscore 'Excellent' is ook een troef voor de stad Antwerpen als sterk toenemende magneet voor kantoren. De campus biedt bovendien veel alternatieve mobiliteitsoplossingen voor de werknemers, wat een bijzondere troef is voor de site.'
Ghelamco CEO Paul Gheysens