Lees meer

Baloise Insurance wordt hoofdaandeelhouder DrivOlution

Verzekeraar Baloise Insurance neemt een meerderheidsbelang in DrivOlution, een bedrijf gespecialiseerd in het analyseren en bijsturen van rijgedrag. Baloise gelooft in het groeipotentieel en de aanpak van DrivOlution.

Verzekeraar zet volop in op big data om Belg veiliger te leren rijden

Henk Janssen, Rein Casters, Luc Willems, Reinhilde Van Wonthergem, Joris Smeulders, Jan De Strooper

Baloise Insurance wordt hoofdaandeelhouder van de specialist in vlootbeheer

“We geloven sterk in de aanpak van iedereen bij DrivOlution. Net als wij zijn zij er heel sterk op gericht om via preventie mee te werken aan veiliger verkeer. De tools die zij ter beschikking hebben om op een efficiënte manier een groot aantal data te verzamelen, hebben hun efficiëntie bewezen. Uiteraard staat er een "chinese wall" tussen onze dagelijkse activiteiten, maar we kunnen heel wat van hen leren qua aanpak.”

Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance

Expert in beïnvloeden van rijgedrag

DrivOlution helpt transportbedrijven en organisaties met een grote vloot bedrijfswagens bij het analyseren en aanpassen van het rijgedrag van hun werknemers. Zo leren die veiliger, hoffelijker en zuiniger te rijden, op basis van objectief verzamelde data. DrivOlution analyseerde al meer dan 700 miljoen gereden kilometers door auto’s en vrachtwagens.

“We zijn blij dat Baloise Insurance zo sterk in onze meerwaarde gelooft. Het is voor ons een slagkrachtige partner die ons de volle vrijheid geeft om zelf onze business te voeren.

We zullen onze expertise kunnen inzetten om voor Baloise tools uit te werken voor preventie en data-analyse.”

Rein Casters, gedelegeerd bestuurder DrivOlution

Twee voorvechters van veiliger verkeer

Baloise Insurance focust zich bij haar klanten al langer op het veiliger maken van het verkeer. Zo is er een korting voor wie rijdt met een auto die is uitgerust met veiligheidsopties, investeert ze in de strijd tegen drinken en rijden en gaat er speciale aandacht naar jonge en onervaren bestuurders.

Veiliger verkeer is ook de kernopdracht van DrivOlution, dat via de analyse van rijgedrag het aantal ongevallen bij chauffeurs doet dalen.

Over DrivOlution

DrivOlution bestaat uit verschillende specialisten met jarenlange ervaring in het domein van verkeer en vlootpreventie. Vanuit hun expertise werd een totaalconcept uitgebouwd voor duurzame gedragsverandering naar veilig en zuinig rijden. Daarbij gaat het om een combinatie van objectieve analyse en rij-opleiding.