Safety Days

De Baloise Group heeft elke vrijdag de 13e uitgeroepen tot Safety Day. Wij engageren ons om op vrijdag de 13e een specifieke actie rond veiligheid te organiseren. We tonen op een ludieke manier aan dat veiligheid geen toeval is. Zo gaan we samen voor een veiligere wereld.

Voorgaande Safety-Days

 • Vrijdag 13 september 2013: Samen veilig naar school

  Samen veilig naar school

  Het schooljaar is vorige week opnieuw begonnen. Tijd voor extra aandacht voor veiligheid in het verkeer voor onze schoolkinderen! 

  De Baloise Safety Day die plaatsvindt op vrijdag 13 september, kadert geheel in de veiligheid van schoolgaande kinderen. We lanceren dan de actie 'Samen veilig naar school'.

  Steden en gemeenten besparen hoe langer hoe meer op het inzetten van klaar-overs. Dat zijn opgeleide vrijwilligers die schoolkinderen helpen bij het veilig oversteken. Daarom starten we een veiligheidsproject in samenwerking met scholen en de verkeerspolitie. Doel is om de gevaarlijke punten rond de scholen, waar meer bescherming en/of assistentie nodig is, te bemannen via een online beurtrolsysteem van vrijwillige klaar-overs.

  Proefproject
  Er wordt een testgroep van 3 scholen opgericht: De Kolibri in Antwerpen, De Harp in Gent en l’Enfant Jésus in Voroux-lez-Liers bij Luik.

  Startschot op vrijdag 13 september
  Vrijdagochtend 13 september wordt aan de schoolpoorten van de 3 bovenvermelde scholen het startschot gegeven van ons veiligheidsproject. Vanaf die datum kunnen ouders, grootouders, familie en vrienden zich kandidaat stellen om klaar-over te worden via samenveilignaarschool.be.

  We geven ruchtbaarheid aan deze actie via kranten en online media op vrijdag 13 september. 

  Wat met andere scholen? 

  Hopelijk wordt dit project een succes! Dan stellen we dit verhaal volgend jaar open voor alle basisscholen in België.

  Veilig op weg dankzij onze ongevallenverzekering
  Met de ongevallenverzekering Veilig op Weg, bent u in het verkeer verzekerd voor alle ongevallen. Ook als voetganger, fietser of klaar-over. Kostprijs is nog geen 4 euro per maand voor het hele gezin. Vraag ernaar bij uw makelaar.

   
 • Vrijdag 13 juli 2012: Baloise Insurance daagt de zon uit op vrijdag 13 juli!

  Tips en advies op maat, gratis zonnecrème en kinderanimatie met één doel: zoveel mogelijk mensen sensibiliseren om veilig met de zon om te gaan

  ‘Zonnen is zalig en heeft een positief effect op ons humeur. Maar een te hoge dosis kan ook heel gevaarlijk zijn en leiden tot huidaandoeningen. Smeer je dus goed en regelmatig in. Houd kleine kinderen uit de zon.’
  Met deze boodschap trekt verzekeringsmaatschappij Baloise Insurance op vrijdag 13 juli naar het strand van Oostende om de toeristen bewust te maken van het belang van een veilige bescherming tegen de zon.

  Zonnebaders zijn zich vaak niet bewust van de negatieve effecten. Een te hoge dosis kan leiden tot zonnebrand en oogaandoeningen. Op lange termijn kan een teveel aan zon zelfs huidkanker veroorzaken. Kinderen zijn de meest kwetsbare groep.

  Omdat voldoende beschermen belangrijk is, deelt Baloise Insurance op vrijdag de 13e gratis zonnecrème uit op het strand van Oostende, waar op dat moment ook Kids@Oostende plaatsvindt. En omdat smeren ook plezant mag zijn, krijgen de toeristen een heuse handmassage met zonnecrème. Er worden ook tips gegeven over veilig zonnen en handige UV-meters.

  De ‘veilig zonnen’ –actie van Baloise Insurance, met de steun van de Stichting tegen Kanker, kadert in het concept ‘Safety Day’, die elke vrijdag de 13e plaatsvindt. 
  Alle maatschappijen van de Zwitserse Baloise Groep – waartoe ook Baloise Insurance behoort - zetten zich op die dagen in om de wereld een beetje veiliger te maken. De belofte ‘Uw veiligheid, wij zorgen ervoor’ wordt zo geconcretiseerd.

  Ook op www.Facebook.com/BaloiseInsurance geven we een hele zomer lang veiligheidstips die je kunt delen..

  Baloise Insurance deelt zonnecrème uit op vrijdag 13 juli van 14.00 tot 18.00 uur op het strand van Kids@Oostende ter hoogte van de Kapucijnenstraat.

 • Vrijdag 13 april 2012

  Op vrijdag de 13e is het traditiegetrouw Baloise Safety Day
  Vandaag, vrijdag 13 april, is het weer zover.

  Wij kiezen dit voorjaar voor het thema: ‘Veilig sporten’.
  Vanaf vandaag willen we dit onder de aandacht brengen.

  Sporten is gezond voor lichaam en geest. Daarom organiseert Baloise Insurance een aantal sportieve evenementen waaraan onze makelaars en personeelsleden actief kunnen deelnemen.

  Vitality Check
  Sporten is gezond. Op voorwaarde dat u het op een veilige en verantwoorde manier doet. 
  Omdat Baloise Insurance én de ganse Baloise Group veiligheid en preventie hoog in het vaandel dragen, biedt Baloise Insurance alle personeelsleden een fitheidsscreening aan. Met deze ‘Vitality Check’ kunt u een aantal dingen laten meten zoals uw BMI en vetpercentage.

  Wat houdt zo’n Vitality Check in? 
  De ‘Vitality Check’ wordt uitgevoerd door professionele medewerkers van Partena ziekenfonds en omvat het volgende:
  - Meting van gewicht, BMI, BMR, vetpercentage
  - Meting van de cardio-stress index
  - Meting van de bloeddruk
  - Bepalen van de lenigheid en kracht 
  - Resultatenboekje
  - Adviesgesprek door de coach

  U ziet, Baloise Insurance was al volop in beweging maar vanaf vandaag, onze Safety Day op vrijdag 13 april, bewegen we nog veel meer.

   

 • Vrijdag 13 januari 2012

  Hebt u uw perfecte auto gevonden, maar bent u nog op zoek naar een perfecte verzekering, dan is de autoverzekering van Baloise Insurance altijd een veilig idee.

  Maar op vrijdag 13 januari, onze Safety Day, schenken we u bovendien een gratis Safety Pakket ter waarde van 25 euro. Maak zelf van vrijdag de 13e uw geluksdag!

  Probleemloos de winter door

  Omdat we het belangrijk vinden dat u met de wagen altijd veilig de baan op kunt, willen we u met deze veiligheidsautoset alvast een eind op weg zetten en u en uw auto veilig doorheen de winter loodsen.

  • Een ijskrabber met fleece handschoen zorgt ervoor dat u steeds met ijsvrije ruiten de baan op kunt.

  • De compacte Bob-alcoholtest zorgt ervoor dat u veilig terug thuis geraakt.

  • Een multifunctionele zaklamp die u preventief zal geruststellen en in geval van nood onontbeerlijk is.

  Met magneetbevestiging, signaallamp, dynamozwengel, gordelmes en veiligheidshamer.

  • Een bandenprofielmeter met de juiste millimeteraanduiding voor zomer en winter op de achterzijde. 

  Wie hoort er bij de geluksvogels?

  Deze actie is bestemd voor particulieren die een BA Motorvoertuigen of Omnium afsluiten voor een personenwagen of lichte vrachtwagen op vrijdag 13 januari 2012. Als u uw verzekerd voertuig in uw Baloise Insurance-polis vervangt op deze dag, komt u eveneens in aanmerking om bij de geluksvogels te horen.
  Breng dus op vrijdag de 13e een bezoekje aan uw makelaar.