Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over alcoholcontroles!

'Ik weeg 70 kg, ben een vrouw en heb net lekker gegeten, dan mag ik zeker nog een glaasje wijn drinken.' Maar wist u dat het erg moeilijk is om een inschatting te maken over hoeveel alcohol u mag drinken zonder dat u de toegelaten 0,5 promille overschrijdt? 

Het alcoholpercentage is sterk afhankelijk van hoeveel, hoe snel en wat u drinkt, maar ook van uw geslacht, hoe vaak u drinkt, hoeveel en wat u gegeten hebt en hoe lang dat geleden is. Hebt u deze maand nog enkele feestelijke gelegenheden voor de boeg? Wees hierbij steeds voorzichtig met wat u drinkt.

Drinkt u 'maar een of twee glaasjes'? Denk er dan aan dat zelfs bij een lage inname van alcohol remmingen wegvallen, uw concentratie vermindert, u sneller gaat slingeren met de wagen, de reactiesnelheid afneemt, er meer variabiliteit in de snelheid is en er slaperigheid kan optreden. Daarom: moet u nog op pad met de wagen? Dan raden we ten sterkste aan om alcoholische dranken te vermijden. Zo hoeft u zich nooit meer zorgen te maken over alcoholcontroles! Als je toch te veel hebt gedronken, blijf dan ter plaatse of neem een taxi of het openbaar vervoer.

Bob kan ook meevieren en een glaasje meedrinken! Trakteer hem op een alcoholvrije cocktail of serveer een glaasje bubbels. Kies dan voor een 0 %-variant. De Inspecteur van Radio 2 deed voor u een uitgebreide smaaktest zodat u volop kunt mee genieten zonder uzelf en anderen in gevaar te brengen! Welke bubbels zou u verkiezen? Klik hier.