Baloise Insurance krijgt hoogste kredietrating van Standard & Poor’s binnen de Belgische verzekeringssector

Kredietwaardigheidsbeoordelaar Standard & Poor’s (S&P) heeft de rating van Baloise Group en van Baloise Insurance verhoogd van ‘A’ naar ‘A +’ met een stabiel vooruitzicht. De reden is de uitstekende kapitalisatie van het bedrijf. Baloise Insurance heeft nu de hoogste positie onder de Belgische verzekeraars. 

Dankzij de verbeterde kredietwaardigheid is de Baloise Group koploper op de Europese verzekeringsmarkt en versterkt zo haar status als veilige en aantrekkelijke langetermijninvestering.

Standard & Poor’s verwijst voor zijn opwaardering naar de uitstekende kapitalisatie van Baloise - die ruim boven het AAA-niveau ligt volgens het S&P-model -, maar ook naar de hoge operationele winstgevendheid, robuust risicomanagement en de solide concurrentiepositie in haar winstgevende kernmarkten. 

"We zijn erg blij met deze verbeterde kredietwaardigheid van Standard & Poor's. S&P erkent het werk dat we hebben gedaan onder onze Simply Safe-strategische programma's om ons risicodragend vermogen te optimaliseren, terwijl we de reeks van diensten voor onze klanten uitgebreid hebben en ons aantrekkelijk aandeelhoudersbeleid behielden.” Gert De Winter, CEO Baloise Group

De instelling die de kredietwaardigheid van bedrijven beoordeelt, verwacht bovendien dat de verzekeraar die situatie ook de komende twee jaar zal kunnen aanhouden, want duidt de vooruitzichten als stabiel aan.

Bekijk nu de cijfers in detail.