Beleggen

Beleggen

Een optimaal rendement voor een veilige financiële toekomst

Beschikt u over een bedrag dat u gerust een aantal jaren kunt missen?

Onvoorziene kosten komen meestal op een slecht moment. Sommige uitgaven plant u best van tevoren. Het is dus verstandig om een financiële buffer aan te leggen. Maar hiervoor moet u slechts een beperkt bedrag reserveren. De rest van uw spaargeld moet de kans krijgen een optimaal rendement te behalen. U wil immers dat uw vermogen goed kan aangroeien.

Waarom zouden u en uw partner een bedrag willen beleggen? De redenen kunnen heel gevarieerd zijn: een eigen woning, een tweede verblijf, uw aanvullend pensioenkapitaal. Of gewoon om de kinderen later op weg te zetten in het leven. Maar beleggen loont pas echt op lange termijn, u moet rekenen op minimaal 8 jaar. En liefst nog langer.

U vindt altijd een spaarformule die bij u past:

  • veilige formules met een vast rendement, mogelijk een winstdeelname en een volledige terugbetaling van het kapitaal op vervaldag (tak21);
  • of risicovollere formules gekoppeld aan beleggingsfondsen met een rendement dat varieert in functie van de marktomstandigheden (tak23);
  • of een mix van beide.

Rendement halen in alle marktomstandigheden

In de ideale wereld kunt u beleggen tegen een hoge interestvoet die gedurende een heel lange periode vast is. Maar in de realiteit gebeurt het soms dat de rente zo laag staat dat u niet eens de inflatie kunt kloppen. En u dus eigenlijk koopkracht verliest. U kunt een beleggingsfonds (tak23) inschakelen voor een hoger potentieel rendement. Denkt u dat uw beleggingsfonds over zijn hoogtepunt heen is, schakelt u terug naar de veiligheid van een vast rendement (tak21).

Maar wat voor u de optimale beleggingsmix is op een bepaald moment, wordt echter in de eerste plaats bepaald door uw beleggersprofiel en uw doelstellingen op korte en lange termijn:

  • uw verlangens en behoeften;
  • uw kennis en uw ervaring;
  • uw financiële doelstellingen;
  • en uw financiële draagkracht.

De waarde en het rendement van tak23-fondsen is nooit gegarandeerd. Bij beleggingsfondsen is er altijd sprake van beleggingsrisico. De waarde van het beleggingsfonds wordt uitgedrukt in de inventariswaarde en die waarde varieert in functie van de marktomstandigheden. De actuele waarde van uw beleggingsverzekering is dus ook afhankelijk van deze koersevolutie.

Een fondsenspaarplan werkt

Steeds meer Belgen stoppen maandelijks een vast bedrag in een fondsenspaarplan. Ook iets voor u? Laat u niet misleiden door emoties als u uw spaargeld wilt laten renderen. Discipline is de sleutel tot succes: elke maand of kwartaal een vast bedrag investeren in fondsen. Zo maakt u komaf met de klassieke beleggersfouten.

Meer weten?

Uw makelaar beschikt over de kennis en de middelen om een plan op maat uit te werken. Hij houdt rekening met uw beleggingshorizon en risicobereidheid, en zorgt voor een brede portefeuillespreiding en eventueel voor maximaal belastingvoordeel.

Essentiële informatiedocumenten

Alle producten worden voorgesteld volgens een schema dat door de wetgever wordt voorgeschreven. Dit laat u toe om producten te kunnen vergelijken op een objectieve manier. U vindt hier de EID-fiches over onze levensverzekeringen.

Informatie over de beleggingsfondsen voor onze klanten

Hebt u al een beleggingsverzekering lopen bij Baloise Insurance?

Hier vindt u meer informatie over de beleggingsfondsen en vermogensbeheerders waarvoor u gekozen hebt.