Blogs

Management Trainee bij Baloise Insurance: 1 jaar verder

11 december 2019
Als trainee in het Management Traineeship kun je in twee jaar tijd op vier verschillende afdelingen en projecten werken binnen Baloise Insurance. Zo leer je het bedrijf kennen én kun je al doende ondervinden waar en in welke functie jij je het beste voelt.

Marie-Line en Emiel startten vorig jaar als Management Trainee bij Baloise Insurance. Ondertussen zitten ze in hun voorlaatste rotatie. Hoe verliep hun traject tot hiertoe? En waarom zouden anderen ook moeten solliciteren voor dit traject? Ze vertellen het graag zelf!

Marie-Line: 'Het traineeship is een unieke kans om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen'

Marie-Line

In 2019 heeft Baloise Insurance de verzekeraar Fidea overgenomen, hiervoor is er een integratiebureau opgericht. Er werd mij de kans geboden om deel uit te maken van de track Producten, distributie en branding. Op dagdagelijkse basis analyseren we de verschillen tussen beide maatschappijen en werken we samen aan het uittekenen van een plan voor de toekomst. Het is een heel boeiende en dynamische omgeving om in te werken.

Vóór ik meedraaide in het integratiebureau heb ik op Finance en op de businessunit Ondernemingen meegewerkt aan een project. Alle drie waren zeer boeiend en compleet verschillend. Ik merk dat ik op anderhalf jaar tijd al enorm gegroeid ben en zeer veel heb bijgeleerd.

Het traineeship bij Baloise Insurance is een unieke kans om jezelf op professioneel en persoonlijk vlak te ontwikkelen. Er wordt rekening gehouden met jouw mening en er wordt ingezet op je ontwikkelingspunten. Zeker een aanrader om bij Baloise Insurance te solliciteren dus!

Emiel: 'Via het traineeship leer je alle verschillende facetten kennen, maar ook de manier van werken binnen het bedrijf.'

Emiel

Na 1 jaar werken bij Baloise Insurance heb ik reeds meerdere trajecten doorlopen. Momenteel werk ik op het departement Retail, meer specifiek bij Retail Operations. Ik heb de kans om te mogen werken vanuit ons nieuw gebouw in Brussel. Een nieuwe locatie, een nieuw gebouw, een nieuw project, dat alles maakt het leven als trainee interessant.

Mijn vorige 2 trajecten heb ik doorlopen bij Leven en bij Finance. Er zijn zeer grote verschillen te merken tussen deze 3 departementen, maar ook tussen de verschillende projecten. Via het traineeship leer je zo alle verschillende facetten kennen, maar ook de manier van werken binnen het bedrijf.

Dit heeft ervoor gezorgd dat ik ondertussen ook al een voorkeur heb over waar ik in het bedrijf zou willen starten na mijn traineeship. De verschillende overnames die dit jaar door Baloise Insurance zijn gerealiseerd zullen het in de toekomst nog interessanter maken om bij Baloise Insurance te mogen werken.