Maar vergis je niet, het is niet omdat je zonder auto op pad bent, dat er geen gevaar is op de weg. Ook te voet maar vooral met de fiets is een ongeluk snel gebeurd.
Fiets je dagelijks naar het werk? Of rijd je enkel even met je kinderen mee naar school? Zit je als wielertoerist vaak op de fiets? Of haal je enkel tijdens de Week van de Mobiliteit je stalen ros van stal?
Het maakt niet uit, zolang je maar veilig de baan op gaat. En daar hoort in sommige gevallen ook een fietsverzekering bij. Met een e-bike die een snelheid van 25 km per uur overstijgt zonder dat je hoeft te trappen, ben je verplicht een fietsverzekering te nemen. Breng je lichamelijke en materiële schade toe aan anderen met je elektrische fiets, dan ben je met een fietsverzekering gedekt.
Een fietsverzekering voor niet-elektrische fietsen is niet verplicht, maar we raden je toch aan je extra te beveiligen. Zo kun je steeds met een gerust gevoel op pad.
Hoe kun je je als fietser extra beveiligen?
- Zorg dat je fiets volledig in orde is. Speciaal voor jou maakten we een overzicht van de basisvereisten die nodig zijn voor jouw type fiets.
- Met een verzekering voor fietsbijstand kun je in geval van nood rekenen op bijstand. Na een ongeval worden jij en je fiets dan in veiligheid gebracht.
- Verzeker je fiets tegen diefstal. Lees ook onze tips om fietsdiefstal te voorkomen.
- Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je ongewild schade veroorzaakt aan anderen. Met een familiale verzekering ben je gedekt voor die schade. In sommige familiale verzekeringen zit tegenwoordig ook fietsbijstand voor het hele gezin.
Het is trouwens slim om je niet alleen maar te verzekeren als fietser maar ook als voetganger, in het openbaar vervoer, … Met een persoonlijke ongevallenverzekering ben je steeds met een gerust hart onderweg.
Op welke manieren ben jij tijdens je fietstocht al verzekerd? Welke extra verzekeringen sluit je best nog af? Vraag meer info aan jouw makelaar.
Hij helpt je met advies op maat over verzekeringen voor je fiets.