Blogs

Week van de Mobiliteit: Ga jij #goedopweg ?

18 september 2020
Mobiliteit
Zoals de traditie het wil, komt heel Europa tijdens de Week van de Mobiliteit weer in actie voor meer duurzame mobiliteit. Deed jij vandaag mee met de Strapdag of laat je dit weekend de auto staan op de Trein-Tram-Busdag en autoloze zondag? Dan willen wij dat alleen maar aanmoedigen!

Maar vergis je niet, het is niet omdat je zonder auto op pad bent, dat er geen gevaar is op de weg. Ook te voet maar vooral met de fiets is een ongeluk snel gebeurd.

Fietsverzekering

Fiets je dagelijks naar het werk? Of rijd je enkel even met je kinderen mee naar de school? Maak je wekelijks de straten onveilig als wielertoerist? Of haal je enkel tijdens de Week van de Mobiliteit je stalen ros van stal? 

Het maakt niet uit, zolang je maar veilig de baan op gaat en daar hoort in sommige gevallen ook een fietsverzekering bij.

Met een e-bike die een snelheid van 25 km per uur overstijgt zonder dat je hoeft te trappen, ben je verplicht een fietsverzekering te nemen. Breng je lichamelijke en materiële schade toe aan anderen met je elektrische fiets dan ben je met een fietsverzekering gedekt.

Een fietsverzekering voor niet-elektrische fietsen is niet verplicht maar we raden je toch aan je extra te beveiligen. Zo kun je steeds met een gerust gevoel op pad. 

Hoe kun je je extra beveiligen?

  • Zorg dat je fiets volledig in orde is. Speciaal voor jou maakten we een overzicht van de basisvereisten die nodig zijn voor jouw type fiets.
  • Met een verzekering voor fietsbijstand kun je in geval van nood rekenen op bijstand. Na een ongeval worden jij en je fiets dan in veiligheid gebracht.
  • Verzeker je fiets tegen diefstal. Binnen de waarborg Diefstal in je woonverzekering zit vaak ook fietsdiefstal inbegrepen. 
  • Het kan natuurlijk ook voorkomen dat je ongewild schade veroorzaakt aan anderen. Met een familiale verzekering ben je gedekt voor die schade. In sommige familiale verzekeringen zit tegenwoordig ook fietsbijstand voor het hele gezin. 

Op welke manieren ben jij tijdens je fietstocht al verzekerd? Welke extra verzekeringen sluit je best nog af? Informeer je bij jouw makelaar.

Het is trouwens slim om je niet alleen maar te verzekeren als fietser maar ook als voetganger, in het openbaar vervoer, … Met een persoonlijke ongevallenverzekering ben je steeds met een gerust hart onderweg.

Ontdek hier hoe Baloise Insurance jou een veilig gevoel kan geven!