Fiets

Fietsverzekering

Fiets

Fiets je elke ochtend met je stadsfiets naar het treinstation? Of kies je voor een fietsabonnement voor de lokale fietsen? Ben je elke zondag met de racefiets op pad? Of rijd je liever door de modder met jouw mountainbike? Welk type fietser je ook bent, je wilt er natuurlijk voor zorgen dat je veilig de baan op kunt. Dan ben je bij Baloise Insurance aan het juiste adres.

Ben je op zoek naar een verzekering voor je elektrische fiets?

Is een fietsverzekering verplicht?

Neen. De wet legt geen verzekeringsverplichtingen op voor gewone fietsen. Hoewel je niet verplicht bent een verzekering te nemen, kun je bij Baloise Insurance toch kiezen voor extra bescherming.

Heb je een elektrische fiets die sneller gaat dan 25 km per uur zonder dat je hoeft te trappen? Dan ben je wel verplicht een verzekering te nemen. Lees meer op de pagina voor elektrische fietsen.

Kies voor extra bescherming

Ben je niet verplicht om een verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid te nemen voor schade die je toebrengt aan anderen? Maar wil je jezelf toch beschermen tegen de kosten die de tegenpartij heeft wanneer jij een ongeval veroorzaakt? Dan biedt Baloise Insurance je via de familiale verzekering Gezin Select de ideale oplossing.

 

In geval van nood of pech kun je een beroep doen op onze gratis bijstandsservice. Zo brengen wij jou en je fiets in veiligheid bij een ongeval.

Heb je een ongeval of pech met de fiets? Wordt jouw fiets gestolen of vernield? Baloise Assistance helpt je vanaf 1 km van je woonplaats. En dat tot 3 keer per jaar. Is je fiets niet rijklaar binnen het uur? Dan brengt Baloise Assistance je fiets naar een hersteller en jou met je bagage naar jouw bestemming.

Baloise Assistance is 24/7 bereikbaar via +32 3 870 95 70

Lees alles over Baloise Assistance.

Maak je vaak fietstochten? Of neem je jouw fiets vaak mee op reis? Onze keuzeverzekering Diefstal Fiets verzekert jouw fiets wereldwijd tegen diefstal.

Let op! Je kunt de keuzeverzekering Diefstal Fiets pas nemen als je kiest voor onze brandverzekering Woning Select en de keuzeverzekering Diefstal en Vandalisme.

Een fietsongeval is snel gebeurd. Ben jij in fout? Dan vergoedt jouw aansprakelijkheidsverzekering de lichamelijke schade van de tegenpartij. Jij verzekert jezelf met een persoonlijkeongevallenverzekering Veilig Gevoel. Deze verzekering beschermt jou niet alleen als fietser, maar ook als voetganger, passagier, in het openbaar vervoer, …

Heb je een juridisch conflict dat te maken heeft met het bezit, de eigendom en het gebruik van je fiets? Je kunt ervoor kiezen een waarborg Rechtsbijstand toe te voegen. Baloise Insurance doet voor de waarborg Rechtsbijstand een beroep op de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Je krijgt advies over je rechten. Door overleg en onderhandeling probeert Euromex te zorgen voor een snelle en minnelijke oplossing. Als een rechtszaak nodig is, betaalt Euromex de kosten van de procedure en van jouw advocaat.

Wat is verzekerd?

Jouw voordelen

  • Ruime keuze aan bescherming voor je fiets.
  • Gratis fietsbijstand voor het hele gezin bij de familiale verzekering Gezin Select.
  • Veilig Gevoel vangt de financiële gevolgen van een ongeval op.

Wat is niet verzekerd?

Gezin Select en Veilig Gevoel betalen niet altijd voor de schade.

  • Iemand van je gezin heeft met opzet schade veroorzaakt.
  • Iemand van je gezin was dronken en heeft schade veroorzaakt. 
  • De schade wordt veroorzaakt onder invloed van alcohol, medicijnen of drugs.

Neem contact op met je makelaar

Interesse in deze verzekering?

Wil je een polis nemen?

Gezin Select is een aansprakelijkheidsverzekering van Baloise Insurance. Veilig Gevoel is een persoonlijkeongevallenverzekering van Baloise Insurance. Die verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kun je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.