News

Baloise Insurance start met rouwbegeleiding

1 november 2020. Baloise Insurance begeleidt vanaf 1 november nabestaanden van overleden klanten met een groepsverzekering gratis bij hun rouwproces. De verzekeraar schakelt daarvoor de hulp in van erkende professionele rouwtherapeuten en stelt ook video’s over de diverse stappen in het rouwproces ter beschikking.

Baloise Insurance zal in een eerste fase focussen op bedrijven en hun werknemers, later wordt het aanbod uitgebreid naar particulieren. Deze nieuwe stap past in de strategie van de verzekeraar om naast verzekeringen extra in te zetten op het fysieke en mentale welzijn van de Belg.

De komende dagen trekken traditioneel heel wat mensen naar het kerkhof om er hun overleden dierbaren te herdenken. Maar rouwen en verwerken gaan uiteraard verder dan Allerheiligen en Allerzielen. Want naast de praktische, administratieve en financiële bekommernissen waarvoor onder meer al uitvaartverzekeringen bestaan, blijft het verlies van een dierbare een emotionele rollercoaster waar de nabestaanden in terechtkomen. Ondersteuning op zo’n ingrijpend moment in iemands leven is welkom.

Rouwbegeleiding via therapeut of video’s

Om mensen bij te staan in dit belangrijke proces voegt Baloise Insurance een professioneel rouwbegeleidingsprogramma als extra dienst toe aan zijn groepsverzekering. Bij de ontvangst van een overlijdensbericht van een aangeslotene neemt de verzekeraar onmiddellijk contact op met de nabestaanden en begunstigden van de polis en biedt hen rouwbegeleiding aan. 

Nabestaanden krijgen vervolgens toegang tot een online platform waarop video’s de verschillende aspecten van het rouwproces toelichten. Ze ontvangen ook een rouwgids die hen kan helpen bij het verwerkingsproces. Als nabestaanden verder willen gaan, dan hebben ze de mogelijkheid om een vrijblijvend gesprek met een rouwbegeleider aan te vragen. Baloise Insurance doet hiervoor een beroep op professionele en erkende rouwexperten. Tijdens dat gesprek, waarvan de verzekeraar de kosten draagt, wordt bekeken waar de nabestaande nog met vragen zit of ondersteuning kan gebruiken, en of een vervolgtraject zinvol is. Wie dat wenst, kan nadien nog een individueel en betalend begeleidingstraject aanvragen.

'We streven er al geruime tijd naar om van een traditioneel verzekeringsproductaanbod te evolueren naar meer service gedreven oplossingen die inspelen op de behoeften van onze klanten. Als verzekeraar blijven we het belangrijk vinden om naast het uitkeren van schade, ook morele bijstand te leveren. We willen met andere woorden een persoonlijke band onderhouden met onze klanten. Dat kan via de makelaar, maar in dit geval ook via een rouwexpert. Vooral in deze tijden waarin alles digitaal verloopt, vinden we het meer dan ooit essentieel om onze klanten en hun familie menselijk en persoonlijk te blijven benaderen.' - Jan Scheepers, Directeur Levensverzekering Baloise Insurance

Gezondheidsplatform

Baloise Insurance doet voor de persoonlijke rouwbegeleiding een beroep op rouwexperten en -therapeuten die verbonden zijn aan B-Tonic, het gezondheidsplatform van de verzekeraar. Met B-Tonic zet Baloise Insurance in op fysiek en mentaal welzijn. Zo kan je er onder meer trajecten volgen of inspiratie opdoen om te sporten, gezonder te eten, je mentale gezondheid op te krikken of om te stoppen met roken. En nu dus ook begeleiding in het rouwproces. Patrik Somers, auteur van verschillende rouwboeken is een van de rouwexperten waar nabestaanden een beroep op kunnen doen. 

“Verlies is altijd zwaar om te dragen en de uitzonderlijke omstandigheden door de coronacrisis hebben de nood aan begeleiding nogmaals bevestigd. De maatregelen om het virus in te dijken, maken rouwen jammer genoeg nog moeilijker. Niet op een gepaste manier afscheid kunnen nemen van een dierbare en daarnaast slechts een beperkt aantal mensen mogen zien die je kunnen steunen, weegt nog harder op het rouwproces. Het kan zelfs traumatisch zijn. Rouwbegeleiding was voorheen al erg belangrijk, maar zal na deze crisis nog noodzakelijker worden.” - Patrik Somers, rouwexpert en auteur van verschillende rouwboeken

De integratie van dit rouwbegeleidingsprogramma van Baloise Insurance in de groepsverzekeringscontracten start op 1 november en start als een pilootproject voor ondernemingsklanten. Bedoeling is om het gedurende een jaar te laten lopen en vervolgens te evalueren en uit te breiden naar particulieren.

Meer nieuws

CSR

15 juni 2022

Topsprinters en allrounders meten zich in Baloise Belgium Tour, SafeTurn maakt bochten veiliger

Met Fabio Jakobsen en Arnaud De Lie komen woensdag de meest succesvolle sprinters van de voorbije weken aan de start van de Baloise Belgium Tour. Maar onder meer Jasper Philipsen, Mads ...

CSR

12 januari 2022

Baloise Insurance wordt simpelweg Baloise 

Baloise Insurance, de merknaam van Baloise Belgium nv, zal in de loop van 2022 wijzigen naar simpelweg Baloise. Deze naamswijziging maakt deel uit van een rebranding binnen de Baloise Group ...