News

Recordcijfers voor Baloise Insurance na eerste helft 2018

10 oktober 2018. Verzekeraar Baloise Insurance sluit de eerste jaarhelft van 2018 af met recordcijfers. De omzet halverwege het jaar ligt ruim 9 % hoger dan die van vorig jaar op hetzelfde moment.

'Technologie verandert ook onze wereld'

De goede cijfers en het inzetten op innovatie, zijn ook de journalisten van Trends niet ontgaan. Lees hier het volledige artikel in Trends.

De mooiste resultaten op een rijtje:

  • De omzet halverwege het jaar ligt ruim 9 % hoger dan die van vorig jaar;
  • Operationele winst na de eerste jaarhelft was dubbel zo hoog dan in 2017;
  • Verzekeringen in het segment Leven kennen een bijzonder sterke jaarhelft.

Focus op transparantie en zorg voor gemoedsrust klanten wordt gewaardeerd

Baloise Insurance presteerde bijzonder sterk in de eerste jaarhelft van 2018, ondanks de stormen in het begin van het jaar. Na het eerste semester van 2018 haalt de verzekeraar in ons land een omzet van bijna 772,6 miljoen euro. Dat is 9,3 % meer dan in het eerste semester van 2017. Het EBIT (operationeel resultaat) bedraagt 117 miljoen euro, tegenover bijna 53 miljoen euro verleden jaar. Een record, te verklaren door de omzetgroei en door de vrijval van in het verleden zeer conservatief opgezette reserves. Alle segmenten dragen bij tot die groei, maar de tak Leven doet het bijzonder goed met een omzetstijging van 20,3 %. Dat is te verklaren door een stijging in alle productlijnen, met vooral een veel grotere omzet  in de investeringsproducten zoals tak23 en in de pensioenproducten.

'We groeien nu al enkele jaren sneller dan de markt. In Leven groeien we met 20,3 % tegenover een groei met 10,2 % voor de markt en in Niet-Leven groeide Baloise Insurance met 4,5 % ten opzichte van 2,7 % voor de markt, in dezelfde periode. Naast een gezond financieel beleid zijn onze mooie cijfers het resultaat van onze succesvolle samenwerking met de makelaars en onze dagelijkse zorg voor de veiligheid en het comfort van onze klanten. Door onze polissen op te stellen in klare taal zorgen we voor transparantie en gemoedsrust', zegt CEO Henk Janssen.

De hoogste rating Standard & Poor's op de Belgische markt

'Onze rating schoof op van A naar A+, met stabiele vooruitzichten. Een gevolg van de uitstekende kapitalisatie van het bedrijf. Baloise Insurance is hiermee de sterkst genoteerde verzekeraar op de Belgische markt. Dat is vanzelfsprekend goed nieuws: het is opnieuw een bijzonder sterk signaal naar makelaars en consumenten dat Baloise Insurance een solvabel en betrouwbaar bedrijf is', zegt CEO Henk Janssen.

De verwachting is dat 2018 opnieuw een sterk jaar wordt

Na deze zeer goede eerste jaarhelft blikt de verzekeraar ook al voorzichtig vooruit naar de jaarcijfers. 'We groeien nu al enkele jaren op rij en de verwachting is dat 2018 opnieuw een sterk jaar wordt. Maar we mogen ook onze uitdagingen voor de toekomst niet uit de weg gaan. Daarom investeren we sterk in innoverende projecten op het vlak van gezondheid, digitalisering en mobiliteit', aldus CEO Janssen.

Denk maar aan de lancering van de eerste zelfrijdende shuttle op de openbare weg, die onlangs door Vias institute werd voorgesteld: 'Baloise Insurance is fier om het eerste zelfrijdende voertuig in ons land te verzekeren, want die shuttle is een mijlpaal in onze mobiliteit. Die is voortdurend in verandering door huidige en toekomstige technologische evoluties. Voor de verzekeringssector is dat een grote uitdaging, want door de komst van meer zelfrijdende voertuigen moeten we verkeersveiligheid immers op een heel andere manier benaderen. Bijgevolg moeten er dus ook nieuwe verzekeringsoplossingen komen', besluit CEO Henk Janssen.

Meer nieuws

Financial

25 augustus 2022

De resultaten voor de eerste helft van 2022 laten zien dat we een goede start hebben gemaakt met de strategische fase van Simply Safe: Season 2 strategische fase en een gezonde groei realiseren in onze doelsegmenten.

Baloise Group stelt vandaag haar halfjaarresultaten voor. Lees hier het volledige persbericht.

Financial

10 maart 2022

Baloise vangt de strategische fase van Simply Safe: Season 2 aan met een sterke winst voor de periode

Baloise Group stelt vandaag haar jaaresultaten voor. Lees hier het volledige persbericht.