CSR & Sponsoring

Baloise Family Walks

Geniet van wandelingen in eigen land

Zin om erop uit te trekken in eigen land? Dan is het nu hét moment om er met je gezin op uit te trekken. 

Baloise Insurance stelt – in samenwerking met Natuurpunt en Natagora – 20 prachtige wandelingen voor, verspreid over de verschillende Belgische provincies: de Baloise Family Walks. De wandelingen zijn vaak interactief en dus perfect voor het hele gezin! 

Baloise Family Walks

Wandelroutes

Baloise Family Walks landkaart

Kijk op het kaartje voor een wandeling in je buurt.

Let op, de wandelingen in Wallonië zijn enkel beschikbaar in het Frans.

1) Totterpad – Meerhout

2) De Blankaart – Diksmuide

3) Zwalmvallei – Zwalm

4) Domein Kievit – Hasselt

5) Silsombos – Kortenberg

6) Kesterheide – Gooik

8) Uitkerkse Polder – Blankenberge

9) Bourgoyen – Gent

10) Diepenbeekse Demervallei

11) Virelles - Chimay

12) Watermael - Boitsfort

13) Louette - Saint-Pierre (Gedinne)

14) Vijver van Boiron

15) Barvaux

16) Büllingen

17) Brussel

18) Honnelles

19) Ferrières

20) Durbuy

NIEUW Balenberg – Tremelo (Sven Nys Cycling Center)

Baloise Family Walks Nazareth-Zuid in Lier

Kies een van de Baloise Family Walks en trek erop uit!

Winnaars Baloise Family Walks

Jorn Duthoo en Tine Haverbeke stuurden ons een leuke foto en wonnen zo beide een ballonvaart met het hele gezin.

Winnaars Baloise Family Walks

Wat vonden zij van hun wandeling?

'2 kilometer puur plezier!'

‘Totteren’ is het Kempische woord voor ‘vallen’. Verwacht dus geen propere wandeling als je de pootjes van de bever volgt: 2 km puur plezier met hindernissen en uitdagingen op kindermaat. Nadien kun je afzakken naar het autovrije marktplein van Geel, waar kinderen zich kunnen uitleven aan de fonteintjes en je samen heerlijk kunt nagenieten bij Brasserie Flore, een gerenommeerde familiezaak van het eerste uur. 

- M. Nijs over het Totterpad in Meerhout

'De Zwalmvallei is een echte aanrader!'

Er zijn weinig rivieren in Vlaanderen die zo tot de verbeelding spreken en die zo uitvoerig zijn beschreven in de meest lyrische bewoordingen als de Zwalm. Ook schilders vonden inspiratie in de glooiende vallei van deze waterloop tussen Brakel en Nederzwalm. De streek blijft ruiken naar het harde labeur van het bezwete boerenvolk van destijds, maar de trekpaarden zijn vervangen door recreatieve fietsers, de krakkemikkige boerderijen zijn liefelijke fermettes geworden en de watermolens zijn nu superlekkere restaurants. Aan de kapelletjes wordt niet meer ingetogen geknield, er staat nu een picknicktafel waar je kunt genieten van een overweldigend panorama. De Zwalmvallei is een echte aanrader!

- een anonieme getuigenis over de Zwalmvallei

'Een heerlijke manier om tot rust te komen.'

Wandelen in dit uitgestrekte en waterrijke natuurgebied met unieke fauna en flora is een heerlijke manier om tot rust te komen in eigen land. Breng daarna zeker ook een bezoek aan de 84 meter hoge IJzertoren, vlakbij het centrum van Diksmuide. Voor een uniek vakantiegevoel kun je overnachten op een lokale vakantiehoeve of een van de vele B&B’s in de regio.

- H. Hoet over wandelen in natuurdomein De Blankaart
 

Natuurpunt is partner van Baloise Insurance

Natuurpunt is een brede vrijwilligersvereniging die zorgt voor de bescherming van kwetsbare en bedreigde natuur in Vlaanderen. Met meer dan 115.000 leden en 5.000 vrijwilligers, georganiseerd in zowat 213 lokale afdelingen, beheert de vereniging meer dan 25.000 hectare Vlaamse natuur in 500 verschillende natuurgebieden. De vrijwilligers hebben een sturende rol. Zij nemen het initiatief voor de aankoop, het beheer en de openstelling van natuurgebieden.

Om alle Vlamingen de kans te geven rust te vinden en de schoonheid van de natuur te ervaren, organiseren de vrijwilligers van Natuurpunt duizenden activiteiten: ze leggen wandelpaden aan, organiseren geleide wandelingen voor het hele gezin, uitstappen, cursussen, excursies, filmavonden.

Ben jij ook gebeten door de natuur?

Voor 30 euro per jaar kun je je aansluiten bij de grootste natuurfamilie van Vlaanderen.