FR NL
Blogs Skihelm verplicht op skivakantie? En wat met een aansprakelijkheidsverzekering?
18 januari 2023
Skihelm inpakken en weg! Kun je niet wachten om naar de sneeuw te vertrekken en de skilatten aan te binden of op je snowboard te springen? Hou er rekening mee dat er sinds je vorige skireis misschien enkele zaken veranderd zijn. Bovenop alle coronamaatregelen.

Skihelmplicht in Italië voor minderjarigen

Italië heeft op 1 januari 2022 een nieuwe regel ingevoerd: alle minderjarige (-18 jaar) skiërs en snowboarders zijn voortaan verplicht een skihelm te dragen op de skipiste. Voor volwassenen is dit (nog) niet verplicht. Ouders die hun kinderen zonder skihelm laten skiën of snowboarden, riskeren een fikse boete.

Is een skihelm verplicht in andere landen?

De verplichting om een skihelm te dragen verschilt van land tot land. Check op voorhand de verplichtingen voor de regio waar jij naartoe gaat.

Skihelm verplicht door skischolen of gebruik van skiliften

Naast de skihelmplicht die de landen opleggen, zijn er uiteraard ook de regels van skischolen of skiliften. Zij kunnen skiërs en snowboarders vragen om een helm op te zetten. Dat kan een voorwaarde zijn om te mogen starten of om de lift te mogen gebruiken. Check dus op voorhand altijd goed wat er geldt in jouw skigebied of skischool.

Of nog beter: ga sowieso voor een skihelm! Vandaag zie je gelukkig meer en meer mensen op de skipiste met een skihelm. Ook waar het niet verplicht is. Het dragen van een skihelm kan veel ernstig hoofdletstel voorkomen.

Toch onfortuinlijk gevallen? Dan kan een ongevallenverzekering goed van pas komen.Zo kan je je o.a. verzekeren voor ongevallen door recreatief skiën en recreatief snowboarden tijdens je skivakantie. Meer info? Lees hier alles over de ongevallenverzekering

Hij helpt je met advies op maat over verzekeringen voor je skivakantie.

Makelaar zoeken
Aansprakelijkheidsverzekering nodig op skireis in Italië

Sinds januari 2022 is het in alle skigebieden in Italië verplicht om als wintersporter een aansprakelijkheidsverzekering op zak te hebben die schade en letsel aan derden dekt. Heb jij een familiale verzekering bij Baloise? Vraag een attest bij je makelaar en je bent in orde!

Heb je (nog) geen familiale verzekering? Het is zeker nuttig om er meteen een te nemen. Deze verzekering heeft een wereldwijde dekking en komt dus niet alleen van pas tijdens je skivakantie in Italië. Hier vind je meer info over de 
familiale verzekering.

 
Vertrek je nog vandaag op skivakantie naar Italië en heb je geen tijd meer om langs je makelaar te gaan? Dan kun je nog altijd een aansprakelijkheidsverzekering ter plaatse afsluiten bij het ophalen van je skipas. Die verzekering is enkel geldig tijdens de looptijd van je skipas. Ben je niet in orde? Dan riskeer je een boete tot 150 euro (ongeveer dubbel zo duur als een familiale verzekering) en men kan je skipas intrekken. Dat kan zeker niet jouw plan zijn! 😊

Laat meer zien