FR NL
FR NL
Baloise Group neemt gespecialiseerde makelaar B’Cover over
News Baloise Group neemt gespecialiseerde makelaar B’Cover over
>> Neem ook een kijkje op www.altijdalert.be
>> Neem ook een kijkje op www.altijdalert.be
16 november 2021. Baloise Group zet een nieuwe belangrijke stap met de overname van B’Cover, expert in verzekeringen voor kantoor- en appartementsgebouwen. Na voltooiing van de overname zal B’Cover voortaan B’Cover by Baloise Insurance heten, maar het blijft een autonome entiteit binnen de werking van Baloise Group. “Met deze nieuwe investering blijven we met Baloise Insurance pionier in het ondersteunen en het ontzorgen van de buildingmarkt op het vlak van services en verzekeringen”, vertelt Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance.

Meer dan 4.300 beheerders en eigenaars van appartements- en kantoorgebouwen doen vandaag een beroep op de performante verzekeringsoplossingen op maat die aangeboden worden door B’Cover. Als masterbroker zorgt het bedrijf al jaren voor gemoedsrust bij syndici, VME’s, mede-eigenaars en huurders door all-inpakketten aan te bieden. 

“B’Cover is een expert in verzekeringsmaatwerk voor de buildingmarkt en past perfect binnen onze bedrijfsstrategie, waar we naast verzekeringen ook inzetten op initiatieven zoals Keypoint, Rentio en ImmoPass om iedereen in de vastgoedmarkt kwalitatief te ondersteunen en te ontzorgen.” Henk Janssen, CEO van Baloise Insurance

Zo is Keypoint een digitale assistent voor vastgoedbeheer en herstellingen, creëerde Rentio een 100 % digitaal huur- en verhuurplatform en levert ImmoPass technische audits van woningen en buildings voor zowel toekomstige als huidige eigenaars en vastgoedbeheerders. Binnen deze optiek van een ontzorgend ecosysteem voor de buildingmarkt zal B’Cover by Baloise Insurance – de nieuwe naam van het bedrijf – instaan voor een bijkomend hoogkwalitatief aanbod qua verzekeringsmogelijkheden vanuit Baloise Insurance. Het bedrijf treedt dus toe tot de Baloise Insurance-familie, maar blijft als aparte entiteit met dezelfde medewerkers en hetzelfde productgamma opereren. 

Nationaal aanbod
De afgelopen 10 jaar groeide B’Cover met haar all-inverzekeringen voor de buildingmarkt uit tot een gevestigde waarde in Vlaanderen. Zodra de overname afgerond is, wil Baloise Insurance het aanbod van B’Cover by Baloise Insurance samen met haar netwerk van makelaars verder uitrollen in Brussel en Wallonië. Op die manier wil het ook in Franstalig België meer inspelen op de specifieke noden van de geëvolueerde buildingmarkt, die steeds vaker een beroep doet op één totaalpakket dat alle verzekeringen bundelt die wettelijk nodig zijn voor syndici of VME’s, maar ook bijvoorbeeld bescherming biedt bij ingrijpende verbouwingen aan een appartements- of kantoorgebouw. 
 

Meer nieuws