Woning

Technische controle van je woning met ImmoPass

ImmoPass

Koop je een nieuwe woning, ben je mede-eigenaar of syndicus? Vraag bij ImmoPass een technische audit van je gebouw aan. ImmoPass is een start-up die zich specialiseert in de technische controle van vastgoed. Samen met een uitgebreid netwerk van erkende architecten over heel België voeren ze technische audits uit op basis van meer dan 80 controlepunten. Dankzij de audit krijg je een objectief en gedetailleerd rapport van de staat van je gebouw.

Baloise Insurance heeft een partnership met ImmoPass. Wij geloven in hun diensten en verwijzen jou graag door voor een technische audit van je woning of gebouw. 

Wat staat er in een technische audit van ImmoPass?

Na een audit vat de architect zijn bevindingen samen in een uitgebreid rapport. Dat rapport bevat onder andere:

  • de pijnpunten van het vastgoed
  • een prioritering van de problemen die je best eerst aanpakt
  • een inschatting van de kostprijs van de herstellingswerken
  • een hele boel interessante referenties voor bijvoorbeeld premieaanvragen, herstellingen, etc.

Het rapport van de technische audit is duidelijk en in begrijpbare taal opgesteld. Zo wordt er bijvoorbeeld een globale score gegeven d.m.v. een kleurencode. Een groen rapport betekent dat het gebouw in goede staat is, een oranje score wijst op een aantal (kleinere) gebreken en een rode score wil zeggen dat er veel dringende herstellingen nodig zijn.

Wie kan gebruikmaken van ImmoPass?

ImmoPass auditeert zowel particuliere woningen als appartementsgebouwen en bedrijfsgebouwen. Je kunt dus een beroep op hen doen als woningeigenaar, mede-eigenaar, syndicus of vastgoedbeheerder. Maar ook als je een huis wilt kopen, kan ImmoPass handige inzichten bieden. Na een audit kun je namelijk gerust zijn dat de meeste gebreken aan het licht komen en je na de aankoop niet voor verrassingen komt te staan.

Wist je trouwens dat je bij een technische audit ook meteen een EPC-keuring kunt aanvragen?

Voordelen als Baloise Insurance klant

Dankzij ImmoPass heb je snel een objectief overzicht van de uit te voeren werken aan de woning of het gebouw en de geschatte kostprijs. Je kunt dus makkelijk prioriteiten stellen en het budget van renovatiewerken inschatten. Voor VME’s kan het bovendien de besluitvorming op de Algemene Vergadering vereenvoudigen en de aanleg van het reservefonds beargumenteren.

Maar voor de klanten van Baloise Insurance biedt een ImmoPass-audit nog een aantal voordelen. Zo kunnen we jouw of je VME bij een positieve audit een aantal voordelen bieden op jouw brandverzekering. Je makelaar kan je hierover meer uitleg geven.

ImmoPass controlepunten

ImmoPass-audit aanvragen

Een offerte aanvragen voor een technische audit bij ImmoPass kan op twee manieren:

  1. Aanvraag via je makelaar. Je makelaar geeft je graag meer uitleg over ImmoPass en kan ook makkelijk een offerte aanvragen bij ImmoPass.
  2. Aanvraag rechtstreeks bij ImmoPass

Voor een technische audit van gebouwen voor professioneel gebruik spreek je best eerst met je makelaar.

Meer weten over ImmoPass?

Neem contact op met je makelaar!

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kun je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.