FR NL
Baloise on Stage
Baloise on Stage
Baloise on Stage biedt, in samenwerking met Ha Concerts, opkomend talent in de muziekwereld met een passie, een droom en doorzettingsvermogen mogelijkheden om een volgende stap te zetten. 
Belgisch talent op het podium

Bij Baloise hechten we veel belang aan de ontwikkeling van opkomend talent. Maar talent is niet altijd voldoende om het ver te schoppen. Opkomend talent treedt niet automatisch in de voetstappen van onze bekende Belgische uithangborden. Dat gaat op voor sport, voor het bedrijfsleven, voor kunst en dus ook voor de muziekwereld

Als sponsor zijn we sterk zichtbaar in de sportwereld. In een andere belangrijke sector zagen we nog opportuniteiten: de muziekwereld. Voor opkomende artiesten is het een enorme uitdaging om een podium te krijgen of een netwerk op te bouwen. Daarom helpt Baloise, in samenwerking met gevestigde Belgische waarden en Ha Concerts, graag mee om artiesten die aan het begin van hun carrière staan een duwtje in de rug te geven. 

Ontdek meer over onze projecten:

Portland en Isaac Roux inspireren opkomend talent

Portland stond weer op de planken en hoe: in een uitverkochte Ha Concerts op 11 mei. Als voorprogramma strikten ze opkomend talent Isaac Roux. Na zijn overwinning in De Nieuwe Lichting in 2023 ging het pijlsnel voor hem. Hij verzorgde meerdere voorprogramma's en is deze zomer te zien op verschillende festivals. Je gaat dus ongetwijfeld nog van hem horen!

In het kader van Baloise on Stage bezochten de twee artiesten MUDA Kunstsecundair om studenten te inspireren over het muzikale pad dat zij bewandeld hebben. Met tips en tricks gaven ze de opkomende talenten een duwtje in de rug in hun verdere muzikale carrière. Een missie waar we als Baloise volledig achter staan. 

[AFGELOPEN ]Wedstrijd: win een van de 5 duotickets voor Portland!

Deze wedstrijd is jammer genoeg afgelopen. Houd zeker onze website en sociale media in de gaten, want binnenkort lanceren we iets nieuw!

Een verzekering van Baloise klinkt je als muziek in de oren?

Op weg naar een concert met de auto of met het openbaar vervoer?

Of geniet je liever thuis in je knusse fauteuil van je favoriete muziek? Misschien sta je wel op het punt om zelf een optreden of een ander event te organiseren.

Wat jij ook beslist, kijk op baloise.be wat wij voor je kunnen betekenen als verzekeraar of praat erover met je makelaar. We helpen je graag!

Ontdek ‘Baloise on Stage’

In 2023 ging Baloise on Stage van start. Met het prachtige concert van Isbells én opkomend talent Caspar Auwerkerken, sloten we het eerste jaar sterk af.

Baloise on Stage-concerten 2024

Samen met niemand minder dan Het Zesde Metaal organiseerden we een wedstrijd op VI.BE op zoek naar een songwriter. De winnaar Rosie Stuart werkt een eigen song uit met coaching door Het Zesde metaal. Het resultaat van deze unieke samenwerking tonen ze live op 22 maart in Ha Concerts in Gent.

Met Portland staat er ook al een tweede grote naam op de affiche. Het  voorprogramma is in handen van opkomend talent Isaac Roux. Afspraak op 11 mei in Ha Concerts in Gent.

Admiral Freebee maakt het lijstje compleet. Hij brengt op 6 november zijn nostalgische album 'Back to the Ever Present' dat 20 jaar later nog steeds even actueel en plezierig om naar te luisteren. Het voorprogramma houden we nog even voor ons.

Benieuwd naar welke inspirerende verhalen en mooie blends er nog volgen? Houd onze website en sociale media (Facebook en Instagram) dan zeker in de gaten!

Het Zesde Metaal en Rosie Stuart
De winnaar van de singer-songwriterwedstrijd van Baloise on Stage en Het Zesde Metaal? Rosie Stuart!

Samen met Baloise on Stage ging Het Zesde Metaal op zoek naar een Belgische singer-songwriter. De laureaat is Rosie Stuart, die iedereen omver blies met haar zelfgemaakte nummer ‘Vegan’. Haar nummer wordt momenteel verfijnd en geproducet met de coaching van het Het Zesde Metaal. Ook een opname in een professionele studio volgt nog! Vrijdag 22 maart kon je het nummer al horen in een uitverkochte Ha Concerts in Gent.

Benieuwd naar het eindresultaat? Volg onze social media: Instagram en Facebook.

De singer-songwriter die aan de slag gaat met Het Zesde Metaal is gekozen!

Tot midden januari liep op VI.BE een wedstrijd van Baloise on Stage en Het Zesde Metaal met als doel nieuw muzikaal talent te ontdekken. Het Zesde Metaal heeft veel geluisterd, overlegd en nog meer geluisterd… En ze zijn tot een beslissing gekomen. Uit de 221 inzendingen is Rosie Stuart gekozen als de winnares van de wedstrijd. Proficiat, Rosie! 

Rosie is een 22-jarige singer-songwriter uit Gent. Haar nummer wordt momenteel verfijnd en geproducet met de coaching van het Het Zesde Metaal. Rosie zal het nummer op 22 maart voor het eerst brengen in Ha Concerts in Gent, als voorprogramma van Het Zesde Metaal.

 

Meer info over de afgelopen wedstrijd
Isbells en Caspar Auwerkerken
Aftermovie Isbells x Caspar Auwerkerken

Samen met opkomend talent Caspar Auwerkerken gaf Isbells op 25 oktober de aftrap voor het eerste concert van Baloise on Stage in het Gentse Ha Concerts. Ze brachten een heerlijke afwisseling van dromerige klanken en exotische ritmes. Wat een sfeer!   

Bekijk de aftermovie en duik even terug in de magie van het moment.

Over inspireren en geïnspireerd worden

Voor Baloise on Stage brachten we Gaëtan Vandewoude van Isbells en opkomend talent Caspar Auwerkerken samen op een schitterende locatie in Gent: Ha Concerts. Wat volgde was een gesprek over wat hen inspireert en hoe ze anderen inspireren.

Van drumstokken die in het publiek vliegen tot het krijgen van intense reacties: dat en meer vertellen ze je in deze video.

Lees je liever?

Hier vind je het uitgeschreven interview tussen Isbells en Caspar Auwerkerken.

 

Baloise en Ha Concerts
Baloise, partner van Ha Concerts

Vzw Noordstarfonds is de culturele stichting van Baloise. Sinds de oprichting in 1935 zorgt dit fonds voor extra impulsen aan het culturele leven in Vlaanderen door financiële steun te bieden aan tal van culturele manifestaties en organisaties.

In 1980 besloot Baloise om naast deze sponsoractiviteiten ook een eigen werking uit te bouwen. Daarvoor kocht en renoveerde het fonds de Handelsbeurs in Gent (sinds 2023 Ha Concerts). Vandaag is dit een state-of-the-artconcertzaal dat een breed repertoire aan muziekgenres presenteert en (co)produceert.

Ha Concerts is een plek die actief inspeelt op de diversiteit binnen de samenleving door muzikale bruggen te bouwen en waar muzikanten kunnen creëren en presenteren in de beste omstandigheden.

Baloise sponsort niet alleen culturele activiteiten. Ook verschillende sportploegen en -evenementen kunnen op onze steun rekenen. Lees meer over onze sportsponsoring.