CSR & Sponsoring

Sportsponsoring

Een hart voor sport

Baloise Insurance is een verzekeraar met een hart voor sport en voor het wielrennen in het bijzonder. We zijn heel het jaar door aanwezig via onze wegploeg Sport Vlaanderen-Baloise en de veldritploeg Telenet Baloise Lions, maar je ziet ons ook op de Baloise Belgium Tour en de Z6sdaagse in Gent.

Verder zijn we ook actief in voetbal en volleybal.

Wielrennen

Sport Vlaanderen-Baloise

Sport Vlaanderen-Baloise is een professionele wielerploeg die zich toespitst op de Benelux-wedstrijden van de ProTour-competitie en op de internationale kalender voor continentale professionele wielerploegen in Europa.

Het hoofddoel van de ploeg is een professionele omkadering en opleiding bieden aan opkomend talent. Een doel waarin wij graag investeren.

Telenet Baloise Lions

De Telenet Baloise Lions is een wielerploeg die zich met een elite-, beloften- en damesteam voornamelijk toelegt op het veldrijden maar ook op de weg actief is.

Daarnaast heeft de ploeg ook een jongerenwerking om jonge talenten in de beste omstandigheden klaar te stomen voor het veld.

Baloise Belgium Tour

Deze vijfdaagse rittenkoers doorheen België kan steeds op ruime belangstelling rekenen bij het publiek met rechtstreekse verslaggeving van elke rit op de VRT.

Elk jaar nemen een aantal World Tour-ploegen deel met internationale toprenners. Bekende recente winnaars zijn o.a. Remco Evenepoel, Jens Keukelaire (x2) en Greg Van Avermaet.

In 2020 organiseren we uitzonderlijk de Virtual Baloise Belgium Tour.

Z6sdaagse Vlaanderen-Gent

Elk jaar vindt de jaarlijkse Zesdaagse Vlaanderen-Gent plaats. Zes dagen geeft de wereldtop van de pistewielrenners het beste van zichzelf in het Kuipke.

Door de Z6sdaagse te sponsoren, wil Baloise Insurance een jarenlange traditie in stand houden.

Ieder jaar is er een stijgende belangstelling, zowel bij onze makelaars als bij het grote publiek.

Voetbal

KAA Gent

KAA Gent is een voetbalploeg met waarden die nauw aansluiten bij de waarden van Baloise Insurance: Familiaal, Respectvol, Uitmuntend en Eigenzinnig.

Standard

Om de naamsbekendheid van Baloise Insurance in Franstalig België te verhogen, kozen we ervoor om ook met Standard een partnership aan te gaan. Naast voetbal zet deze club zich ook in voor de gemeenschap via verschillende sociale projecten.

Volleybal

Knack Volley Roeselare

De leuze van Knack Volley luidt ‘One Team, One Family’. Met waarden als Harmonie, Ambitie en Respect past de club perfect bij de boodschap die ook Baloise Insurance naar buiten wil brengen.