FR NL
CSR: Baloise Social Engagement Sportsponsoring

Baloise is een verzekeraar met een hart voor sport. We zijn het hele jaar door dé partner in de koers: op de weg, in het veld en op de piste. Maar onze interesse en ons engagement gaat verder dan dat. Als sponsor zijn we zo ook erg actief aanwezig in het voetbal, turnen, padel en op loopevenementen.

Met onze sportsponsoring zetten we sterk in op talentontwikkeling, professionalisering en diversiteit. Talentontwikkeling en professionalisering omdat we al dat opkomend talent graag een duwtje in de rug geven en hen de kans willen bieden om zich binnen een professionele omgeving (verder) te ontplooien. Diversiteit omdat we ook vrouwen een podium willen geven: zowel op de werkvloer als in onze partnerships. En omdat we een gezonde en sportieve mix aan sportclubs en -evenementen sponsoren.

Onze sportsponsoring: 

KAA Gent   |  Standard de Liège   |  Baloise Antwerp 10 Miles  |  Baloise Namur Marathon  |  Team Flanders-Baloise  |  Baloise WB Ladies | Baloise Belgium Tour  |  Baloise Ladies Tour  |  Zesdaagse Vlaanderen-Gent | Baloise Trek Lions  |  X²O Badkamers Trofee  |  Sven Nys Academy  |  Nina Derwael, ambassadrice van Baloise  |  Maxime Gentges, ambassadeur van Baloise  |  KBT & Baloise Team BELGYM  |  AFP

Voetbal
KAA Gent

Sinds voetbalseizoen 2023-2024 zijn we trotse hoofdsponsor van eersteklasser KAA Gent. Toeval? Dacht het niet. We zijn al sinds 1987 trouwe partner van de Buffalo’s. KAA Gent is een (familie)club met waarden die nauw aansluiten bij die van Baloise: familiaal, respectvol, uitmuntend en eigenzinnig. Hoofdsponsor worden was voor ons daarom een echte ‘binnenkopper’, een natuurlijke volgende stap in dit mooie sportsponsoringverhaal. 

> Zelf een wedstrijd bijwonen? Bekijk hier de speelkalender van KAA Gent.

> Lees ons interview met Hein Vanhaezebrouck.

 

 

  

Standard de Liège

Ook in Wallonië is Baloise al jaren actief aanwezig in het voetbal, namelijk bij eersteklasser Standard de Liège. Dit voornamelijk om onze naamsbekendheid in Franstalig België te verhogen. Samen met de Rouches zetten we ons via verschillende sociale projecten ook in voor de lokale gemeenschap.

> Mee supporteren op het Sclessin? Bekijk hier de speelkalender van Standard.

Loopevenementen
Baloise Antwerp 10 Miles

Sporten is gezond en goed voor je algemene en mentale gezondheid. Bij Baloise geloven we daar sterk in. We sponsoren daarom ook superleuke loopevenementen om zelf het goede voorbeeld te geven.

Sinds 2023 zet Baloise mee haar schouders onder het grootste loopfeest van Vlaanderen: de Baloise Antwerp 10 Miles. Een leuk, levendig parcours in en rond Antwerpen en een aangename supportersbeleving langs het parcours: daar doen we het voor!

> Zin om (opnieuw) samen met ons door Antwerpen te lopen? Neem dan een kijkje op de website van de Baloise Antwerp 10 Miles.

Baloise Namur Marathon

Tja, wat kunnen we zeggen … Bij Baloise hebben we de loopmicrobe echt te pakken gekregen. Vanaf 2024 zijn we ook naampartner van de internationale marathon van Namen. We sponsoren zo dus hardloopevenementen in zowel Vlaanderen als Wallonië. Klaar om je sportieve (loop)grenzen te verleggen?

> Leer de stad Namen op een unieke manier (beter) kennen. Meer info vind je op de website van de Baloise Namur Marathon.

Wielrennen & veldrijden
Team Flanders-Baloise

Team Flanders-Baloise is een professionele wielerploeg die zich toespitst op de Benelux-wedstrijden van de UCI ProTour-competitie en op wedstrijden van de UCI Europe Tour. Het hoofddoel van de ploeg is een professionele omkadering en opleiding te bieden aan opkomend talent. Een doel waar wij bij Baloise heel sterk in geloven en graag in investeren!

> Meer weten over hun werking? Neem dan een kijkje op de website van Team Flanders-Baloise.

Baloise WB Ladies

Ook in het vrouwenwielrennen ondersteunen we een wielerploeg: de Baloise Wallonie-Bruxelles Ladies. Baloise is sinds de oprichting van de ploeg in 2021 vaste partner. Bij Baloise WB Ladies ligt de focus op talentontwikkeling en daar dragen we graag aan bij. O.l.v. voormalig Belgisch kampioene Ludivine Henrion nemen de dames deel aan de Women Cycling Series. In 2023 maakten ze hun debuut in de Baloise Ladies Tour. De jongeren nemen ook deel aan de UCI Women Juniors Nation’s Cup.

> Maak kennis met het team van Ludivine Henrion op de website van de Baloise WB Ladies.

Baloise Belgium Tour

In juni trekken we doorheen België met de Baloise Belgium Tour. Deze vijfdaagse rittenkoers kan elk jaar rekenen op een interessante mix van deelnemende UCI WorldTeams en ProTeams. Het internationale deelnemersveld zorgt voor een ruime belangstelling bij het publiek. De Baloise Belgium Tour geniet trouwens rechtstreekse verslaggeving op Sporza (VRT).

Onder meer Remco Evenepoel en Mathieu van der Poel hebben de eindoverwinning van de Baloise Belgium Tour al op hun palmares staan.
    
> Benieuwd welke steden en gemeenten de Baloise Belgium Tour in 2024 doorkruist? Hou dan zeker de website van de Baloise Belgium Tour in het oog.
 

Baloise Ladies Tour

Na de Baloise Belgium Tour is het in juli altijd uitkijken naar de Baloise Ladies Tour. Tijd voor vijf dagen girl power! De Baloise Ladies Tour is ondertussen een vaste waarde op de kalender van het wegseizoen bij de elitevrouwen. We ontvangen er de crème de la crème van het vrouwenwielrennen. Grote kampioenen zoals onder meer Jolien D'hoore, Marianne Vos en Lucinda Brand fietsten naar de eindoverwinning van de Baloise Ladies Tour. Als titelpartner zijn we enorm blij dat het vrouwenwielrennen elk jaar aan populariteit blijft winnen. Let’s go, ladies! 

> Ontdek alles over deze unieke vijfdaagse rittenkoers op de website van de Baloise Ladies Tour  en volg ons verhaal.

  

Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Ook traditie is belangrijk voor Baloise. En de Zesdaagse Vlaanderen-Gent? Dat is een echte traditie die wij graag mee in stand houden. De Zesdaagse was in 2024 al toe aan haar 102e editie.

Baloise Trek Lions

Baloise Trek Lions is een wielerploeg die zich met een elite-, beloften- en damesteam voornamelijk toelegt op het veldrijden, maar ook actief is op de weg. Sven Nys is teammanager van de ploeg. De ploeg heeft een knappe jeugdwerking. Jongeren worden professioneel begeleid en omkaderd en kunnen zo geleidelijk aan de overstap maken naar de elite. 

Onder andere wereldkampioenen Thibau Nys en Shirin van Anrooij en Nederlands kampioen Lars van der Haar zijn Baloise Trek Lions.

> De kalender vind je op de website van de Baloise Trek Lions.

X²O Badkamers Trofee

Baloise is een van de hoofdsponsors van de X²O Badkamers Trofee veldrijden. De Trofee veldrijden is een regelmatigheidscriterium, bestaande uit acht wedstrijden van november tot eind februari. Hieronder vallen onder andere de Koppenbergcross in Oudenaarde, de Grote Prijs Sven in Baal en de Krawatencross in Lille. ‘De strijd om de badeend’ klinkt dan misschien niet zo sexy, maar spannend en entertainend zijn de wedstrijden wel!

> Het volledige programma kun je raadplegen op de website van de X²O Badkamers Trofee
 

Sven Nys Academy

Als partner van de Sven Nys Academy leggen we samen met ex-wereldkampioen veldrijden Sven Nys de focus op bijleren en plezier maken, niet op presteren. En doorgroeien tot bij de Baloise Trek Lions? Waarom niet? Die mogelijkheid is er voor jongens en voor meisjes. 

> Tip: schrijf jouw zoon of dochter in voor een vakantiekamp van de Sven Nys Academy. De kampen staan open voor iedereen die graag fietst, ongeacht hun niveau. Meer info vind je op de website van de Sven Nys Academy
 

Turnen
Nina Derwael

Wereld- en Olympisch turnkampioene Nina Derwael is sinds 2021 ambassadrice van Baloise. Haar professionalisme en focus in combinatie met haar dynamische persoonlijkheid sluiten perfect aan bij de normen en waarden die wij als organisatie uitdragen. Nina is onder andere het gezicht van onze #AltijdAlert-preventiecampagnes

Maxime Gentges

Maxime Gentges is vice-Europees turnkampioen op het paard met bogen en sinds 2023 ook ambassadeur van Baloise. De sympathieke Waalse gymnast is een van de sleutelfiguren van Baloise Team BELGYM en nog belangrijker voor ons: ook naast de turnmat een echt rolmodel voor veel jongeren, of ze nu aan gymnastiek doen of niet. Maxime vormt samen met Nina een complementair ambassadeurs-duo voor Baloise.

Koninklijke Belgische Turnbond & Baloise Team BELGYM

We ondersteunen ook de nationale werking van de Koninklijke Belgische Turnbond (KBT). En dit voor alle gymnasten, van beginners tot seniors. Samen met de federaties Gymfed (Vlaanderen) en FfGym (Wallonië en Brussel) zetten we de turnsport in de kijker. We willen mensen inspireren en in beweging zetten alsook jong talent de kans geven om in een positieve en professionele omgeving door te groeien naar de (wereld)top.

De mannen en vrouwen van het nationale (senior)team Toestelturnen nemen als Baloise Team BELGYM deel aan internationale competities en kampioenschappen. Onder meer Nina Derwael, Maxime Gentges, Maellyse Brassart en Lisa Vaelen maken deel uit van dit team. 

In onze docureeks ‘De weg naar succes’ volgden we de getalenteerde gymnasten van Baloise Team BELGYM. De afsluiter van deze inspirerende campagne? Een pleisterportret van onze ambassadrice Nina Derwael. Een uniek en recordwaardig kunstwerk gemaakt met maar liefst 33.246 pleisters! Goed voor 35 m² kunst.

Padel
Association Francophone de Padel

Padel is populair en ook wij zijn helemaal overtuigd van deze racketsport! Daarom zijn we partner van de Waalse padelfederatie Association Francophone de Padel (AFP). Binnen Baloise organiseren we trouwens onze eigen padeltoernooien. Lekker sportief!