CSR & Sponsoring

Sportsponsoring

Een hart voor sport

Baloise Insurance is een verzekeraar met een hart voor sport en voor het wielrennen in het bijzonder. We zijn heel het jaar door aanwezig via onze wegploeg Sport Vlaanderen-Baloise en de veldritploeg Baloise Trek Lions, maar je ziet ons ook op de Baloise Belgium Tour en de Zesdaagse in Gent.

Sinds 2021 is Nina Derwael merkambassadrice van Baloise.

Verder zijn we ook actief in voetbal: we sponsoren KAA Gent en Standard Liège.

Wielrennen

Baloise Belgium Tour

Baloise Belgium Tour

Deze vijfdaagse rittenkoers doorheen België kan steeds op ruime belangstelling rekenen bij het publiek met rechtstreekse verslaggeving van elke rit op de VRT.

Elk jaar nemen een aantal World Tour-ploegen deel met internationale toprenners. Bekende recente winnaars zijn o.a. Remco Evenepoel, Jens Keukelaire (x2) en Greg Van Avermaet.

Volg de Baloise Belgium Tour van 15 tot 19 juni 2022.

 

Zesdaagse Vlaanderen-Gent

Jaarlijks vindt de Zesdaagse Vlaanderen-Gent plaats. Zes dagen geeft de wereldtop van de pistewielrenners het beste van zichzelf in het Kuipke.

Door de Zesdaagse te sponsoren wil Baloise Insurance een jarenlange traditie in stand houden. Ieder jaar is er een stijgende belangstelling, zowel bij onze makelaars als bij het grote publiek.

In 2021 gaat de Lotto Zesdaagse door van 16 t.e.m. 21 november.

Baloise Trek Lions

Baloise Trek Lions

De Baloise Trek Lions is een wielerploeg die zich met een elite-, beloften- en damesteam voornamelijk toelegt op het veldrijden maar ook op de weg actief is.

Daarnaast heeft de ploeg ook een jongerenwerking om jonge talenten in de beste omstandigheden klaar te stomen voor het veld.


Sport Vlaanderen-Baloise

Sport Vlaanderen-Baloise

Sport Vlaanderen-Baloise is een professionele wielerploeg die zich toespitst op de Benelux-wedstrijden van de ProTour-competitie en op de internationale kalender voor continentale professionele wielerploegen in Europa.

Het hoofddoel van de ploeg is een professionele omkadering en opleiding bieden aan opkomend talent. Een doel waarin wij graag investeren.

Baloise Ladies Tour: 8 - 11 juli 2021

Baloise Ladies Tour

 

Baloise Insurance is dé partner in de koers. Het ganse jaar door met Baloise Trek Lions in het veld, Sport Vlaanderen – Baloise op de weg, de Baloise Belgium Tour en Z6sdaagse Vlaanderen – Gent. En aan dit koerspakket is nu ook de Baloise Ladies Tour toegevoegd.

De Baloise Ladies Tour is een 4-daagse rittenkoers in België en Nederland voor internationale professionele wielrensters.

Diversiteit is een belangrijke waarde voor Baloise Insurance. Door onze naam te verbinden aan deze unieke rittenkoers voor vrouwen ondersteunen we het vrouwenwielrennen dat steeds populairder wordt. 

De Internationale Vrouwendag (8 maart 2021) was het ideale moment om het startschot te geven voor deze koers. Want wij willen ook de vrouw op het podium zetten. Niet alleen in topsport maar ook recreatief. Baloise Insurance streeft naar meer diversiteit binnen de sportwereld en ook daarbuiten.

Ontdek alles over de Baloise Ladies Tour op www.baloiseladiestours.com en volg ons verhaal. Blijf op de hoogte van alle nieuws rond de Baloise Ladies Tour via onze Instagram-account Baloise Cycling.

Nina Derwael

Voetbal

KAA Gent

KAA Gent is een voetbalploeg met waarden die nauw aansluiten bij de waarden van Baloise Insurance: Familiaal, Respectvol, Uitmuntend en Eigenzinnig.

Standard

Om de naamsbekendheid van Baloise Insurance in Franstalig België te verhogen, kozen we ervoor om ook met Standard een partnership aan te gaan. Naast voetbal zet deze club zich ook in voor de gemeenschap via verschillende sociale projecten.