FR NL
CSR: Baloise Social Engagement Inzetten op cultuur
Cultuur met een grote C
Noordstarfonds, de culturele stichting van Baloise

Bij Baloise vinden we dat cultureel talent zich in de best mogelijke omstandigheden moeten kunnen tonen. Daarbij krijgen we advies en begeleiding van de vzw Noordstarfonds, de culturele stichting van Baloise.

Het Noordstarfonds, opgericht in 1935, zorgt sinds het ontstaan voor extra impulsen aan het culturele leven in Vlaanderen door financiële steun te bieden aan tal van culturele manifestaties en organisaties.

In 1980 werd besloten om naast deze sponsoractiviteiten ook een eigen werking uit te bouwen. Daarvoor kocht en renoveerde het fonds de Handelsbeurs in Gent. Vandaag is dit een state-of-the-artconcertzaal dat een breed repertoire aan muziekgenres presenteert en (co)produceert.

Het is een plek die actief inspeelt op de diversiteit binnen de samenleving door muzikale bruggen te bouwen en waar muzikanten kunnen creëren en presenteren in de beste omstandigheden.

Bekijk het programma van de Handelsbeurs.

Baloise sponsort niet alleen culturele activiteiten. Ook verschillende sportploegen en -evenementen kunnen op onze steun rekenen. Lees meer over onze sportsponsoring.