FR
NL
FR
NL
Wagenpark Verzekering vrachtwagen
Professionele verplaatsingen met jouw vrachtwagen of werktuig
Mobility Safe 2

Ga je met je vrachtwagen, trekker of rijdend werktuig de weg op? Dan moet je voor die bedrijfsvoertuigen een verplichte autoverzekering afsluiten. Met onze polis Mobility Safe 2 betalen wij zowel materiële schade als lichamelijke schade die je in het verkeer veroorzaakt met je voertuig.

Zijn je andere voertuigen ook bij ons verzekerd, dan betalen wij de schade die je vrachtwagen of trekker veroorzaakt aan je andere bedrijfsvoertuigen.

Kies je voor een franchise? Dan krijg je een korting op je premie.

Voor vrachtwagens met een MTM van > 3,5 ton en < 7 ton rekenen wij een verlaagd tarief aan.

Wie verzekeren wij?

Baloise richt zich op bedrijven waarvan het transport niet de hoofdactiviteit is maar die de hoofdactiviteit wel ondersteunt. Wij verzekeren ook lokale transportbedrijven tot maximaal 20 voertuigcombinaties.

Welke bedrijfsvoertuigen verzekeren wij?

Met de polis Mobility Safe 2 verzeker je een vrachtwagen, trekker, landbouwvoertuig, rijdend werktuig of bus. Ook de commerciële platen van garagehouders verzekeren wij aan deze voorwaarden.

Ben je op zoek naar een verzekering voor een personenwagen of lichte vrachtwagen? Dan kun je kiezen voor onze autopolis Mobility Safe 1.

Kies voor extra bescherming

Omnium Safe 2

Met de verzekering Omnium Safe 2 bescherm je je bedrijfsvoertuig tegen schade en diefstal. Bij Baloise kies je tussen een kleine en een grote Omnium.

Een kleine Omnium biedt je bescherming tegen Brand, Diefstal, Glasbreuk, Natuurevenementen en Aanrijding met dieren.

Kies je liever voor een grote Omnium? Dan heb je ook recht op een vergoeding voor schade aan je eigen bedrijfsvoertuig.

Let op! Voor alle aanhangwagens en opleggers is het risico Glasbreuk alleen optioneel verzekerd.

SuperTruck

Met het uitbreidingspack SuperTruck ben je extra goed verzekerd:

 • Wij betalen extra wanneer je sleepkosten, demontagekosten of kosten hebt om terug te keren naar België na schade.
 • Wij betalen meer wanneer je schade hebt door de lading.
 • Je betaalt geen franchise bij Glasbreuk.
 • Wij betalen voor schade aan de persoonlijke spullen van de bestuurder bij totaal verlies.
Wat is verzekerd in Mobility Safe 2?
Jouw voordelen?
 • De verzekering BA Motorrijtuigen is een verplichte verzekering. Alleen als je deze verzekering neemt, mag je met je voertuig de weg op.
 • Omnium Safe 2 beschermt je voertuig tegen schade en diefstal. Je kiest zelf het bedrag waarvoor je je voertuig wilt verzekeren: dat noemen wij een eersterisicoverzekering.
 • Je kunt ook de toestellen gemonteerd op je voertuig en je meeneemheftruck verzekeren tegen machinebreuk, schade en diefstal.
 • Met de verzekering Rechtsbijstand helpen wij je bij juridische conflicten.
 • Gratis Baloise Truck Assistance wanneer je na een ongeval niet meer kunt rijden: wij sturen dan een bijstandsverlener.
Wat is niet verzekerd?

Let op, in sommige situaties betalen wij niet of kunnen wij het bedrag van de schade terugvragen, bijv.:

 • je veroorzaakt schade met opzet;
 • je veroorzaakt schade doordat je onder invloed was van alcohol;
 • wanneer de bestuurder schade veroorzaakt terwijl hij van de wet niet met het voertuig mocht rijden: bijv. rijden zonder geldig rijbewijs of tijdens een rijverbod;
 • je veroorzaakt schade door deelname aan snelheids-, regelmatigheids-, behendigheidsritten of wedstrijden.

Wij betalen niet voor boetes en schikkingen met het parket.

Hoe kan ik mij beschermen tegen juridische geschillen?
Verzekering Rechtsbijstand Supra

Aan je polis BA Motorrijtuigen kun je steeds een verzekering Rechtsbijstand toevoegen. Deze verzekering verleent je advies over je rechten en helpt je bij een juridisch conflict dat te maken heeft met het gebruik van je voertuig of om het bedrag terug te eisen van de tegenpartij die de schade veroorzaakte. Is een deskundige nuttig, dan betalen wij die. Kunnen wij de zaak niet minnelijk oplossen en is een gerechtelijke procedure, een arbitrageprocedure of een administratieve procedure noodzakelijk? Of moet je voor de politierechter verschijnen? Dan betalen wij de kosten van de procedure en van je advocaat.

Je kunt ook kiezen voor de verzekering Rechtsbijstand Safe Plus. Dit is een ‘alle risico’s behalve’-formule op maat van de vrachtvervoerder die een maximale veiligheid biedt bij burgerlijke, strafrechtelijke en contractuele geschillen.

Baloise doet voor de Rechtsbijstand een beroep op de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Wat doe ik in geval van nood?

Baloise Truck Assistance

Heb je voor je vrachtwagen of trekker een verzekering BA Motorvoertuigen van Baloise? Dan heb je recht op een gratis bijstandsservice bij een verkeersongeval. Baloise Truck Assistance brengt na een verkeersongeval het verzekerde voertuig dat niet meer kan rijden naar een hersteller. Zij brengen de bestuurder(s) en hun bagage ook naar huis.

Wens je ook hulp bij pech? Breid je autoverzekering dan uit met de bijstandsformule Uitgebreide Baloise Truck Assistance.

Bel of mail ons onmiddellijk als je hulp nodig hebt.

Wij helpen jou of zorgen ervoor dat je hulp krijgt. Je kunt 24/7 een beroep doen op onze bijstandservice.

Makelaar zoeken
Downloads
Algemene Voorwaarden Mobility Safe 2 pdf - 835 KB Algemene Voorwaarden Rechtsbijstand Safe Plus Trucks pdf - 320 KB IPID Mobility Safe 2 pdf - 159 KB IPID Omnium Safe 2 pdf - 177 KB IPID Supra Rechtsbijstand Motorrijtuigen pdf - 386 KB
Ook interessant voor jou
Verzekering Machinebreuk Safe 2 Heb je een verzekering Omnium Safe 2? Dan kun je je onderneming ook financieel beschermen in geval van schade aan je toestellen.
Verzekering Vervoer Eigen Rekening Vervoer je vaak materiaal en koopwaar in je bedrijfsvoertuig? Dan kun je die beschermen.
Wil je een polis nemen?

Mobility Safe 2 is een autoverzekering en bijstandsverzekering van Baloise en een rechtsbijstandsverzekering van Euromex. Die verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kun je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.