Fiets

Elektrische fietsverzekering

Elektrische fiets

Jouw elektrische fiets voert je razendsnel van locatie A naar locatie B. Je bent in beweging en komt toch op een comfortabele manier aan op jouw bestemming. Maar je wilt er natuurlijk ook voor zorgen dat je veilig de baan op kunt. Dan ben je bij Baloise Insurance aan het juiste adres. Voor elk type fiets biedt Baloise Insurance een gepaste verzekering.

Ben je op zoek naar een verzekering voor een gewone fiets

Is een elektrische fietsverzekering verplicht?

Heb je een e-bike die een snelheid van 25 km per uur overstijgt zonder dat je hoeft te trappen? Dan ben je volgens de WAM-wet verplicht een verzekering BA Motorrijtuigen te nemen. Die verzekering vergoedt lichamelijke en materiële schade die je aan anderen met je elektrische fiets toebrengt.

De wet legt geen verzekeringsverplichtingen op voor andere elektrische fietsen. Hoewel je niet verplicht bent een verzekering te nemen, kun je bij Baloise Insurance toch kiezen voor extra bescherming.

Kies voor extra bescherming

Ben je niet verplicht om een verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid te nemen voor schade die je toebrengt aan anderen? Maar wil je jezelf toch beschermen tegen de kosten die de tegenpartij heeft wanneer jij een ongeval veroorzaakt? Dan biedt Baloise Insurance je via de familiale verzekering Gezin Select de ideale oplossing.

 

In geval van nood of pech kun je een beroep doen op onze gratis bijstandsservice. Zo brengen wij jou en je elektrische fiets in veiligheid bij een ongeval.

Heb je een ongeval of pech met de fiets? Wordt jouw fiets gestolen of vernield? Baloise Assistance helpt je vanaf 1 km van je woonplaats. En dat tot 3 keer per jaar. Is je fiets niet rijklaar binnen het uur? Dan brengt Baloise Assistance je fiets naar een hersteller en jou met je bagage naar jouw bestemming.

Baloise Assistance is 24/7 bereikbaar via +32 3 870 95 70

Lees alles over Baloise Assistance.

Maak je vaak fietstochten? Of neem je jouw fiets vaak mee op reis? Onze keuzeverzekering Diefstal Fiets verzekert jouw fiets wereldwijd tegen diefstal.

Let op! Je kunt de keuzeverzekering Diefstal Fiets pas nemen als je kiest voor onze brandverzekering Woning Select en de keuzeverzekering Diefstal en Vandalisme.

Een fietsongeval is snel gebeurd. Ben jij in fout? Dan vergoedt jouw aansprakelijkheidsverzekering de lichamelijke schade van de tegenpartij. Jij verzekert jezelf met een persoonlijkeongevallenverzekering Veilig Gevoel. Deze verzekering beschermt jou niet alleen als fietser, maar ook als voetganger, passagier, in het openbaar vervoer, …

Heb je een juridisch conflict dat te maken heeft met het bezit, de eigendom en het gebruik van je elektrische fiets? Je kunt ervoor kiezen een waarborg Rechtsbijstand toe te voegen. Baloise Insurance doet voor de waarborg Rechtsbijstand een beroep op de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Je krijgt advies over je rechten. Door overleg en onderhandeling probeert Euromex te zorgen voor een snelle en minnelijke oplossing. Als een rechtszaak nodig is, betaalt Euromex de kosten van de procedure en van jouw advocaat.

Mijn elektrische fiets beschermen

 

De elektrische fiets met hulpmotor die enkel werkt met trapondersteuning.

De elektrische fiets met autonome hulpmotor. De fiets kan zonder trapondersteuning niet sneller dan 25 km per uur.

De elektrische fiets met autonome hulpmotor. De fiets kan zonder trapondersteuning sneller dan 25 km per uur.

Bescherming voor schade aan derden.

Optioneel

Gezin Select

Optioneel

Gezin Select

Verplicht

BA Motorrijtuigen

Bescherming voor persoonlijke ongevallen.

Optioneel

Veilig Gevoel

Optioneel

Veilig Gevoel

Optioneel

Veilig Gevoel

Bijstand bij pech of ongeval

Inclusie bij Gezin Select

Inclusie bij Gezin Select

Inclusie bij BA Motorrijtuigen

Wat is er verzekerd?

Jouw voordelen

  • Verplichte verzekering nodig voor je elektrische fiets? Mobility Safe 1 biedt de oplossing.
  • Ruime keuze aan extra bescherming.
  • Gratis Baloise Assistance bij een ongeval of pech.

Wat is niet verzekerd?

De verzekering BA Motorrijtuigen betaalt in sommige situaties niet.

  • Schade aan je eigen fiets.
  • Je lichamelijke schade na een ongeval.
  • Schade veroorzaakt door oorlog en arbeidsconflicten.
  • Schade aan goederen die je vervoert voor je beroep en niet gratis vervoert.
  • Je veroorzaakt schade door deelname aan snelheids-, regelmatigheids-, behendigheidsritten of -wedstrijden. 

Neem contact op met je makelaar

Interesse in deze verzekering voor je elektrische fiets?

Wil je een polis nemen?

Mobility Safe 1 is een autoverzekering van Baloise Insurance en een rechtsbijstandsverzekering van Euromex. Gezin Select is een aansprakelijkheidsverzekering van Baloise Insurance. Veilig Gevoel is een persoonlijkeongevallenverzekering van Baloise Insurance. Die verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kun je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.