FR
NL
FR
NL
Gezin Familiale verzekering
 • Wereldwijde bescherming
 • Voor jou, je partner, je kinderen en je huisdieren
 • Gratis fietsbijstand voor het hele gezin
 • Korting voor alleenstaanden en 60-plussers
Bereken je premie
Familiale verzekering van Baloise

Je zoontje voetbalt en trapt met zijn bal het raam van de buren aan diggelen. De herstelling gebeurt op jouw kosten. Dat is precies waar de familiale verzekering tussenkomt. Het is een typisch voorbeeld om het nut van een familiale verzekering aan te tonen. Maar heb je al eens stilgestaan bij andere schade die een familiale verzekering vergoedt?

Onze familiale verzekering Gezin Select beschermt alle personen die onder één dak wonen, huispersoneel, minderjarige kinderen van derden, ongehuwde kinderen die niet inwonen en fiscaal ten laste blijven en personen die tijdelijk te gast zijn bij dit gezin.

Is een familiale verzekering verplicht?

Onze familiale verzekering Gezin Select vergoedt de schade die jij en je huisgenoten veroorzaken aan anderen. Het is geen wettelijk verplichte verzekering, maar toch mag ze niet ontbreken in je pakket met basisverzekeringen.

Je bescherming met onze familiale verzekering
 • Huisdieren
  Heb je een huisdier? En veroorzaakt je huisdier schade? Dan vergoedt Gezin Select die schade.
   
 • Paarden
  Bezit je maximaal twee paarden? Dan betalen wij ook de schade die die paarden veroorzaken. 

  Let op! Heb je meer dan twee paarden? Dan zijn die niet automatisch inbegrepen in je verzekering. Je kunt er wel voor kiezen om die paarden extra op te nemen in je verzekering. Neem je deel aan paardenwedrennen of een menwedstrijd wanneer de schade wordt veroorzaakt? Dan vergoedt Gezin Select de schade niet.
   
 • Wilde dieren
  Schade veroorzaakt door wilde dieren wordt niet vergoed, ook al zijn ze getemd. 

Veroorzaak je een ongeval als voetganger, fietser of een ander voertuig zonder motor? En zijn er gewonden of is er schade? Dan vergoedt Gezin Select die schade aan de tegenpartij. Ook wanneer je je verplaatst met een elektrische rolstoel, een elektrische fiets of tuinwerktuigen die maximaal een snelheid van 25 km per uur overstijgen zonder dat je hoeft te trappen.

Heb je een e-bike die sneller gaat dan 25 km per uur zonder dat je hoeft te trappen? Dan ben je verplicht een verzekering BA Motorrijtuigen te nemen. Lees hier alles over de elektrische fietsverzekering

Let op! Gezin Select vergoedt geen schade door het gebruik van jetski’s of luchtvaartuigen.

Een vakantiehuisje gehuurd? Of verblijf je in een hotel of stacaravan? Of moet je helaas een aantal nachten in het ziekenhuis doorbrengen? Gezin Select beschermt je voor de financiële gevolgen van schade die je toebrengt aan tijdelijke verblijven en vakantieverblijven.

Let op! Verblijf je er niet langer dan 90 opeenvolgende dagen? Dan vergoedt Gezin Select alle schade. Brand- en rookschade wordt altijd vergoed.

Gezin Select vergoedt geen schade aan mobilhomes. 

Leen je goederen van anderen voor minder dan 32 dagen? En maak je iets kapot? Dan vergoedt Gezin Select de schade aan de tegenpartij.

Let op! Leen je goederen om aan te werken? Of lease je die goederen? Dan vergoedt Gezin Select de schade niet.

Veroorzaak je schade aan anderen tijdens je vrije tijd? Of veroorzaak je schade met een telegeleid speelgoed of een drone? Als die drone voldoet aan bepaalde voorwaarden, dan vergoedt Gezin Select de schade aan de tegenpartij.

Let op! Gezin Select vergoedt geen schade in het kader van de jacht. Hiervoor ben je verplicht een verzekering Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid te nemen.

Maak je tijd voor vrijwilligerswerk of klus je bij in een vereniging? Dan beschermt Gezin Select je voor de financiële gevolgen van schade die jij veroorzaakt.

Let op! Gezin Select vergoedt geen schade veroorzaakt door bedrog.

Verkeer je in nood? En krijg je hulp van een barmhartige samaritaan? Dan vergoedt Gezin Select de schade die je redder lijdt. Dat is ook het geval wanneer iemand je goederen redt.

Bij de verdwijning van minderjarige kinderen vergoedt Gezin Select de opsporingskosten, juridische en medisch-psychologische bijstand.

Let op! Je moet eerst een aangifte doen van de verdwijning bij de lokale of federale politie.

Bereken de prijs van je familiale verzekering
 • Wereldwijde bescherming
 • Voor jou, je partner, je kinderen en je huisdieren
 • Gratis fietsbijstand voor het hele gezin
 • Korting voor alleenstaanden en 60-plussers
Bereken je premie
Gratis fietsbijstand

Kies je voor Gezin Select? Dan krijg je ook automatisch fietsbijstand voor het hele gezin.

Baloise Assistance is 24/7 bereikbaar via +32 3 870 95 70.

Waarop heb je recht? Lees alles over Baloise Assistance.

Wat is verzekerd in de familiale verzekering?
Je voordelen
 • Wereldwijde bescherming
 • Voor jou, je partner, je kinderen en je huisdieren
 • Gratis fietsbijstand voor het hele gezin
 • Elektrische fiets automatisch verzekerd (max. 45 km/h en enkel trapondersteuning)
 • Korting voor alleenstaanden en 60-plussers
Wat is niet verzekerd?

Gezin Select betaalt niet altijd voor de schade.

 • Iemand van je gezin heeft met opzet schade veroorzaakt. En die persoon is 16 jaar of ouder.
 • Iemand van je gezin was dronken en heeft schade veroorzaakt. En die persoon is 18 jaar of ouder.
Makelaar zoeken

Bereken gemakkelijk online de prijs van je familiale verzekering.

Bereken je premie
Downloads
Algemene Voorwaarden Gezin Select pdf - 302 KB IPID Gezin Select (B1282) pdf - 188 KB IPID Rechtsbijstand Privéleven pdf - 677 KB Administratieve bepalingen pdf - 187 KB
Wil je een polis nemen?

Gezin Select is een familiale verzekering van Baloise. Die verzekering is onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.

Advies van Baloise