FR
NL
FR
NL
Privé Sparen in alle vrijheid
Sparen en beleggen bij Baloise

Heb je er al bij stilgestaan wat het voor jou en jouw gezin zou betekenen als je plots geconfronteerd wordt met een daling of het wegvallen van je inkomen?

Je financiële toekomst

Word je morgen langdurig ziek, heb je een zwaar ongeval, ga je met pensioen of overlijd je, dan verandert alles in één klap, op zowel emotioneel als financieel vlak. Ondanks de tussenkomst van de sociale zekerheid gaan die situaties vaak gepaard met een zware financiële kater. De wettelijke uitkeringen zijn laag en houden je levensstandaard en die van je gezinsleden niet op peil.

Om je inkomensverlies op te vangen is er maar één oplossing: een goede aanvulling zoeken. Gelukkig kun je daar voor zorgen. Er is het pensioensparen en langetermijnsparen (met fiscaal voordeel), maar je kunt ook vrij sparen of sparen voor een kind (zonder fiscaal voordeel).

Je vindt altijd een spaarformule die bij je past.

  • Veilige formules met een vast rendement, die op einddatum je spaargeld en het beloofde rendement betaalt. Mogelijk komt hier bovenop nog een winstdeelname (tak21).

    Taksen en kosten zijn van toepassing op de premies die je investeert en ze kunnen tot gevolg hebben dat je op het moment van afkoop of op de vervaldag van de polis, niet jouw volledige geïnvesteerde premie terugkrijgt.
     
  • Of risicovollere formules gekoppeld aan beleggingsfondsen met een rendement dat varieert in functie van de marktomstandigheden (tak23).
     
  • Of een mix van beide.

Als je kiest voor tak23-fondsen varieert het rendement in functie van de marktomstandigheden. De volledige terugbetaling van het kapitaal is nooit gewaarborgd.

Vrij sparen

Wil je maandelijks, driemaandelijks, halfjaarlijks of jaarlijks iets extra opzijzetten zonder belastingvoordeel? Dan is het vrij sparen via een levensverzekering ideaal. Je kiest zelf de looptijd van je spaarplan (minimaal 8 jaar). Bovendien kun je deze spaarvorm combineren met waarborgen bij invaliditeit of overlijden.

Jeugdsparen

Elke dag bouw je aan de toekomst van je kind of kleinkind. Heb je daarbij al eens gedacht aan de opbouw van een stevige financiële basis, zodat je (klein)kind straks zijn leven als volwassene goed kan inzetten? Een spaarverzekering maakt het mogelijk om op maat van kinderen te sparen.

Meer weten over vrij sparen?

Je makelaar beschikt over middelen om een spaarplan op maat uit te werken. Hij becijfert welke kapitalen je nodig hebt om een bepaald inkomen bij ziekte, ongeval, pensioen of overlijden te krijgen.