Woning Select

Jouw woning en inboedel beschermen? Met de polis Woning Select ben je veilig. Want alles wat we niet uitsluiten, verzekeren we.

De polis Woning Select beschermt je tegen tal van risico's:

 • brand- en schroeischade,
 • waterschade,
 • schade door stookolie,
 • storm-, hagel- en sneeuwschade,
 • glasbreuk,
 • natuurrampen, ...

De polis Woning Select beschermt niet alleen jouw woonplaats. Ook autoboxen die je huurt in België zijn beschermd. Wereldwijd beschermt hij zelfs het vakantieverblijf en studentenkot dat je huurt.

Deze verzekering kun je nemen voor jouw woning en inboedel. Was je op zoek naar een verzekering voor jouw huispersoneel?

Is een brandverzekering verplicht?

Ben je eigenaar? En bewoon je dat appartement of huis zelf? Dan ben je wettelijk niet verplicht om een brandverzekering te nemen.

Huur of verhuur je een woning? Dan is die verplichting afhankelijk van de regio waar de woning zich bevindt. Bevindt je woning zich in Vlaanderen? En ging het (ver)huurcontract in na 31 december 2018? Dan ben je als huurder of verhuurder verplicht om die woning te verzekeren. In Brussel geldt die verplichting niet. Ben je huurder in Wallonië? Dan geldt die verplichting voor je huurcontract al vanaf 1 september 2018. Verhuur je een woning in Wallonië? Dan heb je de vrije keuze om je woning al dan niet te verzekeren.

 

Verhuurder

Huurder

Vlaanderen

Wettelijke verplichting voor verhuurcontracten vanaf 01/01/2019.

Wettelijke verplichting voor huurcontracten vanaf 01/01/2019.

Brussel

Geen wettelijke verplichting.

Geen verplichting, tenzij anders vermeld in het huurcontract.

Wallonië

Geen wettelijke verplichting.

Wettelijke verplichting voor huurcontracten vanaf 01/09/2018.

Al ben je niet altijd verplicht een brandverzekering te nemen, is het wel aangeraden om je woning goed te beschermen. Bespreek de mogelijkheden met je makelaar.

Kies voor extra bescherming

Ingebroken in jouw woning/vakantieverblijf? Heb je schade door de inbraak? Verzeker jouw inboedel tegen diefstal met deze bijkomende verzekering. Wij betalen voor de schade en/of gestolen goederen.

Let op! Wij betalen niet voor inboedel die verdwenen is zonder dat daar een verklaring voor is of diefstal zonder sporen van inbraak.

 

Verzeker alles in én rond jouw huis, zelfs jouw tablet, siertuin of terras.

 • Dit package biedt een uitbreiding voor juwelen.
 • Tijdens een storm vliegt jouw trampoline of tent stuk. Wij betalen hiervoor.
 • Jouw tuin overstroomt. Hierdoor heb je schade aan je zwembad, tuinrobot of -decoratie. Wij vergoeden die schade.

Let op! Wil je de keuzeverzekering Surround Package nemen? Dat kan alleen als je de basisverzekering Woning Select ook neemt.

Maak je vaak fietstochten? Of neem je jouw fiets vaak mee op reis? Onze keuzeverzekering Diefstal Fiets verzekert jouw fiets wereldwijd tegen diefstal.

Let op! Wil je de keuzeverzekering Diefstal Fiets nemen? Hier horen de basisverzekering Woning Select en de keuzeverzekering Diefstal en Vandalisme ook bij. De keuzeverzekering Diefstal Fiets vult de keuzeverzekering Diefstal en Vandalisme aan.

Geniet zorgeloos van jouw vrije tijd met de keuzeverzekering Leisure Pack.

 • Bescherm jouw inboedel in jouw motorvoertuig of caravan tegen diefstal en vandalisme.
 • Bewaar je jouw spullen in een slotvaste locker bij activiteiten in jouw vrije tijd? En worden ze gestolen of vernield? Dan vergoedt Leisure Pack jouw spullen.

Let op! Wij betalen niet als de locker niet op slot was. Wij betalen niet voor spullen die je gebruikt voor jouw beroep.

Deze verzekering staat je met raad en daad bij wanneer je te maken hebt met een geschil in het kader van uw verzekering. Hiervoor werken we samen met Euromex, een van de grootste rechtsbijstandsverzekeraars in Vlaanderen.

Wat is verzekerd?

Jouw voordelen

 • Optimale bescherming voor je woning en inboedel
 • Ruime keuze aan uitbreidingen: Diefstal en Vandalisme, Surround Package, Leisure Pack, Diefstal Fiets, Rechtsbijstand
 • Woning heropbouwen na schade? Wij betalen voor de extra kosten door de nieuwe verplichte bouwnormen
 • Baloise Assistance voor jouw woning

Wat is niet verzekerd?

Woning Select betaalt niet altijd voor de schade.

 • Veroorzaak je de schade opzettelijk? Dan betalen wij niet.
 • Is jouw woning in opbouw en nog niet volledig dicht? Dan betalen wij voor schade door brand of ontploffing, maar niet voor andere schade.
 • Schade door politie, het leger of oorlog vergoeden we niet.
 • Schade door milieuvervuiling of asbest? Dan betalen we niet. Schade door stookolie blijft verzekerd.

Bereken nu jouw premie

1200x500-Brand

Jouw prijs berekenen

 • Altijd veilig dankzij de 'alles is verzekerd, behalve'-formule
 • Woning heropbouwen na schade? Wij betalen voor de extra kosten door de nieuwe verplichte bouwnormen
 • Baloise Assistance voor jouw woning
Bijstand-voor-uw-woning

Schadeservice

Bij jouw verzekering Woning Select hoort Baloise Assistance. Met andere woorden, bij een schadegeval of ongeval in een verzekerd gebouw helpt, regelt en betaalt Baloise Assistance de nodige hulp voor jou.

Baloise Assistance is 24/7 bereikbaar op assistance@baloise.be of +32 3 870 95 70

Ontdek meer over Baloise Assistance voor je woning.

Dringende herstellingen of klusjes?

Ben jij op zoek naar de juiste werkkracht voor je herstelling of klus? Dan kun je terecht bij Keypoint. Zij matchen de geschikte vakman met jouw aanvraag. Kwaliteit en een correcte prijs gegarandeerd.

Een aanvraag doe je via je makelaar of via repair@keypoint.be.

Lees meer over Keypoint
Keypoint

Neem contact op met je makelaar

Interesse in deze brandverzekering?

Wil je een polis nemen?

Woning Select is een woningverzekering van Baloise Insurance en een rechtsbijstandsverzekering van Euromex. Die verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kan je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.