FR
NL
FR
NL
Bedrijf Tienjarige aansprakelijkheidsverzekering
Bescherming van jouw tienjarige aansprakelijkheid

Sinds 1 juli 2018 zijn verschillende dienstverleners in de bouwsector verplicht zich te verzekeren voor hun tienjarige aansprakelijkheid. Met de tienjarige aansprakelijkheidsverzekering bieden wij een totaaloplossing voor zowel bouwheer, totaalaannemer als aannemer om zich te beschermen conform de wet. Heb je een tienjarige aansprakelijkheidsverzekering genomen? Dan kan je makelaar je bovendien onmiddellijk het wettelijk verplichte verzekeringsattest bezorgen.

De verzekerde aansprakelijkheid beperkt zich tot de soliditeit, stabiliteit en waterdichtheid van de gesloten ruwbouw. De problemen op het vlak van waterdichtheid moeten de stabiliteit van het gebouw in gevaar brengen.

De verzekering richt zich tot constructies waarvoor de tussenkomst van een architect vereist is en die in hoofdzaak bestemd zijn voor individuele bewoning in België. Volgens de wetgeving moet meer dan 50 % van de oppervlakte bestemd zijn voor bewoning.

De verzekering gaat uit van de wederopbouwwaarde. Als die hoger is dan 500.000 EUR kun je de verzekering tot dit bedrag beperken. Of je kunt ervoor kiezen om de volledige wederopbouwwaarde te verzekeren.

Een totaaloplossing voor zowel bouwheer, totaalaannemer als aannemer

Afhankelijk van je behoefte en profiel zijn er verschillende mogelijkheden om een polis te nemen:

 • Een globale polis voor één werf waarbij één attest volstaat voor alle aannemers.
 • Een globale polis in een abonnement voor meerdere werven per jaar.
 • Een polis voor het eigen werk en dat van je onderaannemers voor één werf of in een abonnement.
Wat is verzekerd met de Tienjarige aansprakelijkheidsverzekering?
Jouw voordelen?
 • Een compleet aanbod voor zowel bouwheer, totaalaannemer als aannemer
 • Engelse franchise
 • Vaste forfaitaire tarieven
 • Extra korting mogelijk in combinatie met BA Bedrijven
 • Steeds verzekerd tot 500.000 EUR en ook boven dit bedrag als je dat wenst
 • Je makelaar kan onmiddellijk het wettelijk vereiste attest bezorgen via onze tool.
Wat is niet verzekerd?

Let op! In sommige situaties betalen wij niet, o.a.:

 • Lichamelijke schade
 • Esthetische schade
 • Zichtbare of gekende schade
 • Extra kosten voor verbeteringen aan het verzekerde bouwwerk na een schadegeval.
Makelaar zoeken
Downloads
Algemene Voorwaarden BA Tienjarige pdf - 152 KB IPID BA Tienjarige pdf - 157 KB
Ook interessant voor jou
BA Bouw Specifiek voor ondernemingen in de bouwsector is er een verzekering die de burgerrechtelijke aansprakelijkheid beschermt.
Alle bouwplaatsrisico's De polis ABR verzekert alle bouwpartners tegen materiële schade, diefstal en schade aan derden veroorzaakt door de werken.
Wil je een polis nemen?

De Tienjarige aansprakelijkheidsverzekering is een wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering van Baloise. Die verzekering is onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche en onze Algemene Voorwaarden om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.