Beleggen

Duurzaam beleggen bij Baloise Insurance

Wat betekent duurzaamheid voor Baloise Insurance?

Duurzaamheid betekent voor ons dat we op een verantwoorde en toekomstgerichte manier zakendoen en focussen op de meerwaarde die we creëren met ons dagelijks werk.

Hier vind je meer informatie over duurzaamheid bij Baloise Insurance.

Het duurzame karakter van onze verzekeringsfondsen

Baloise Asset Management (BAM)

Baloise Asset Management - de vermogensbeheerder van Baloise Group - is verantwoordelijk voor het beleggingsbeleid van de verzekeringsactiva van Baloise Group. 

BAM werkt binnen het waardemodel van Baloise en volgens de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen van de VN voor de implementatie van doelstellingen en acties voor een duurzaam beleggingsbeleid. BAM richt zich voornamelijk op klimaatactie en dus op de Duurzame Ontwikkelingsdoelstelling nr.13 (bestrijden van klimaatverandering) als het gaat om het verantwoord beleggen van verzekeringsactiva

Meer info: Sustainability

Verantwoord beleggingsbeleid

Impact-fondsen

BlackRock

BlackRock is wereldwijd de grootste vermogensbeheerder met meer dan achtduizend miljard dollar onder beheer. Larry Fink, de CEO, haalde vorig jaar het wereldnieuws met zijn uitspraak dat de financiële markten duurzaamheid zullen belonen en klimaatonvriendelijkheid zullen afstraffen. 

BlackRock stelt dan ook dat duurzaamheid hun nieuwe beleggingsstandaard zal worden en zij doen hun best om de groene voornemens te accentueren. Zo willen ze participaties afbouwen in bedrijven die meer dan 25 % van hun omzet halen uit de productie van steenkool.

Meer info: Verantwoord ondernemen bij BlackRock

Integratie van milieu, maatschappij en deugdelijk bestuur (ESG)

Risico

Meer informatie over Invest 23?

Invest 23 is een beleggingsverzekering tak23 van Baloise Insurance. Die verzekering is onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst heeft een onbepaalde looptijd.

Neem contact op met je makelaar voor meer informatie over het beleggingsproduct Invest 23

Wil je een beleggingsverzekering tak23 nemen?

Bekijk dan eerst het Essentiële Informatiedocument Invest 23, de bijlage aan het Essentiële Informatiedocument, de Algemene Voorwaarden en het Beheerreglement Tak23-fondsen om je grondig te informeren. 

Heb je klachten?

Neem dan contact op met de klachtendienst of ombudsman.