Beleggen

Baloise Asset Management Themafondsen

Themafondsen

We stellen je graag onze vijf themafondsen voor, die je kunt onderschrijven in een fiscaal spaarplan of in onze beleggingsverzekering Invest 23. Onze themafondsen omvatten een verscheidenheid aan beleggingsoplossingen. Ze worden beheerd door de Zwitserse fondsenbeheerder Baloise Asset Management.

Waarom kiezen voor een themafonds?

Themafondsen zijn een ideaal beleggingsinstrument wanneer je met je investering zelf bepaalde klemtonen wenst te leggen, bijvoorbeeld omdat je je steentje wilt bijdragen aan een betere wereld (Positive Impact), wilt investeren in duurzame trends (Megatrends) of interesse hebt in het vastgoedgebeuren (Real Estate and Infrastructure). 

Met de Baloise-themafondsen kies je voor Zwitserse kwaliteit. De themafondsen zijn te vergelijken met een Zwitsers zakmes, voor iedere opgave een passend gereedschap. Bovenal zorgt Baloise Asset Management ervoor dat 'de messen regelmatig worden geslepen' door continu de thema’s nauwlettend te volgen en, indien gewenst, aan te passen aan de ontwikkelingen in de markt.  

  • Deze themafondsen zijn opgezet als zogenaamde dakfondsen of overkoepelende fondsen. Ze omvatten dus telkens een aantal onderliggende fondsen. Baloise Asset Management selecteert topfondsen uit een ruim aanbod van beleggingsfondsen. Niet enkel het fonds wordt uitvoerig geanalyseerd, ook de fondsenbeheerder zelf. 
  • De themafondsen beleggen in fondsen die voor een gewone particuliere belegger niet altijd toegankelijk zijn.
  • Regelmatig worden de themafondsen onder de loep genomen en kan de onderliggende samenstelling veranderen: zo blijft het fonds steeds optimaal samengesteld
  • Themafondsen zijn niet zomaar een standaardoplossing maar bieden een sterk gediversifieerd palet aan investeringsopties aan. 
  • Al deze themafondsen houden rekening met het duurzaam beleggingsbeleid van Baloise Insurance. 
  • Om belangenconflicten te vermijden, belegt Baloise Asset Management niet in de eigen themafondsen.

Welke themafondsen bieden we aan?

Je kunt kiezen uit vijf themafondsen met elk een eigen beleggingsdoel.

BFI Global Equity Select

BFI Megatrends Select

BFI Multi Asset Select

BFI Real Estate and Infrastructure Select

BFI Positive Impact Select

Wie is Baloise Asset Management?

Baloise Asset Management is een van de 20 grootste Zwitserse vermogensbeheerders en behoort tot Baloise Group. Risicobeheersing behoort tot het 150 jaar oude DNA van Baloise Group. Baloise Asset Management kan dan ook terugvallen op jarenlange ervaring in fondsenbeheer en fondsselectie.

Belangrijkste risico's

Marktrisico

Risico’s van het fondsbeheer

Liquiditeitsrisico

Kredietrisico

Wettelijk voorrecht

Meer informatie over Invest 23?

Invest 23 is een beleggingsverzekering van Baloise Insurance. Die verzekering is onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst heeft een onbepaalde looptijd.

Neem contact op met je makelaar

Wil je een polis nemen?

Bekijk dan eerst het Essentiële Informatiedocument Invest 23, de bijlage aan het Essentiële Informatiedocument, de Algemene Voorwaarden en het Beheerreglement Tak23-fondsen om je grondig te informeren. 

Heb je klachten?

Neem dan contact op met de klachtendienst of ombudsman.