voordelen-fietsverzekering-cycle-safe-plus

Fietsverzekering Cycle Safe Plus

Onze fietsverzekering is een totaalpakket met:

Eigen schade

Fietsdiefstal

Bijstand 24/7 in heel Europa

Je mobiliteit gegarandeerd tot 7 dagen

Ontdek Cycle Safe Plus via onze leuke animatievideo

Cycle Safe Plus

Je kunt de premie van je fietsverzekering gemakkelijk online in enkele minuten berekenen.

Of praat erover met je makelaar.

Lees altijd eerst aandachtig de hele pagina.

Wat is wel of niet verzekerd binnen Cycle Safe Plus?

Wat betalen we terug in onze fietsverzekering?

Welke risico’s zijn verzekerd in onze fietsverzekering?

Wat is niet verzekerd in onze fietsverzekering Cycle Safe Plus?

Wat zijn de voorwaarden om je fiets te verzekeren?

Welke vervoermiddelen kun je verzekeren met onze fietsverzekering Cycle Safe Plus?

Fietsen

  • Gewone fiets: dames/herenfiets, tandem, mountainbike, driewieler, racefiets, bakfiets, ligfiets, …
  • Elektrische fiets: met trapondersteuning tot 25 km/h.
  • Speedpedelec: met trapondersteuning tot 45 km/h, zonder de mogelijkheid om meer dan 25 km/h autonoom te rijden.

Voortbewegingstoestellen

  • Zonder motor: alle voorbewegingstoestellen aangedreven door mankracht die je niet kunt verzekeren in je verzekering BA auto vallen in deze categorie. Bijvoorbeeld een gewone step.
  • Met motor: alle voorbewegingstoestellen die autonoom kunnen rijden tot maximum 25 km/h zoals bijvoorbeeld een elektrische step, monowheel, hoverboard of segway.

Tip: je tandem, ligfiets, hoverboard of segway kun je ingeven in het aankoopproces door ‘andere’ te selecteren.

Kies voor extra bescherming met onze Ongevallenverzekering

Ben jij of een van je gezinsleden gewond geraakt tijdens een ongeval? Dan dekken we de kosten van je lichamelijke schade. Met onze ongevallenverzekering ‘Veilig Gevoel - In het verkeer’ bescherm je jezelf en je gezin tegen materiele schade bij een verkeersongeval. En dit niet alleen als fietser maar ook op de tram, bus, trein, te voet of zelfs als bestuurder van een auto. Zodra je je op de openbare weg begeeft, ben je beschermd.   

Let op: fiets je off-road of is er geen vervoermiddel betrokken bij het ongeval? Dan betalen wij niet.

Interesse in de ongevallendekking van onze ‘Veilig Gevoel - In het verkeer’? Kijk zeker na of je nog geen andere verzekering voor persoonlijke ongevallen hebt. 

Ben je niet zeker of je al een gelijkaardige verzekering hebt of wil je een ruimere ongevallendekking waarbij je bijvoorbeeld ook verzekerd bent thuis of tijdens het sporten? Of wens je hogere verzekerde kapitalen? Neem dan contact op met je makelaar.

Bekijk de IPID-fiche en de Algemene Voorwaarden van de ongevallenverzekering Veilig Gevoel.

fietsverzekering kleine onderneming

Hoe kun je fietsen verzekeren als kleine onderneming?

Heb je een kleine onderneming met fietsen/voortbewegingstoestellen voor jezelf  en/of voor je collega's? In Cycle Safe Plus kun je tot 10 fietsen of voortbewegingstoestellen verzekeren.

Kun je als ondernemer BTW terugkrijgen? Bezorg ons dan de aankoopwaarde van de fietsen exclusief BTW. De premie van jouw fietsverzekering wordt berekend op dat bedrag. Bij schade wordt dan ook een bedrag exclusief BTW vergoed. De ongevallenverzekering ‘Veilig Gevoel - In het verkeer’ is niet beschikbaar voor kleine ondernemingen. Voor een oplossing op maat kun je steeds contact opnemen met je makelaar.

Veelgestelde vragen

1. Is een fietsverzekering verplicht?

3. Wanneer en hoe moet ik betalen?

4. Wat is een mobiliteitsgarantie?

6. De ongevallenverzekering ‘Veilig Gevoel - In het verkeer’ verzekert mij niet alleen op de fiets in het verkeer. Hoe komt dat?

7. Hoeveel bedraagt de franchise voor mijn fiets?

8. Zijn mijn accessoires/toebehoren ook verzekerd?

9. Wat moet ik doen als mijn fiets gestolen werd?

10. Wat is het model van mijn fiets?

11. Waarom moet ik de aankoopfactuur van mijn fiets of voortbewegingstoestel uploaden en waar kan ik dat doen?

14. In sommige Baloise Insurance-producten zit al fietsbijstand inbegrepen. Wat is het verschil met de fietsverzekering Cycle Safe Plus?

15. Waarom moet ik een makelaar kiezen?

Wil je een verzekering afsluiten?

Fietsverzekering Cycle Safe Plus is een omniumverzekering en een bijstandsverzekering van Baloise Insurance en Europ Assistance. Het is een jaarcontract onderworpen aan het Belgisch recht. Baloise Insurance en Europ Assistance zijn Belgische verzekeringsondernemingen. 

Wil je een verzekering afsluiten? Bekijk het Informatiedocument over het verzekeringsproduct, en onze Algemene Voorwaarden om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming vóór de aankoop van, inschrijving op, toetreding tot, aanvaarding, ondertekening of onderschrijving van de fietsverzekering. 

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Baloise Insurance en Europ Assistance bieden hun klanten het hoogste beschermingsniveau volgens de categorie ‘niet-professionele cliënt’. Heb je klachten? Laat het ons weten per brief: klachtendienst, City Link, Posthofbrug 16, 2600 Antwerpen, telefonisch (+32 78 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be)  Biedt dit geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel. Voor een klacht over een onlinedienst, kun je ook terecht op de website voor Onlinegeschillenbeslechting van de Europese Commissie: https://ec.europa.eu/consumers/odr/.

Je kunt je klacht ook richten aan Europ Assistance Belgium per brief naar: Europ Assistance, ter attentie van de Complaints Officer – Kantersteen 47 – 1000 Brussel of via mail naar complaints@europ-assistance.be of telefonisch op het nummer 02 541 90 48, van maandag tot donderdag, van 10h00 tot 12h00 en van 14h00 tot 16h00.