Fiets

Bromfietsverzekering

Mobility Safe 1

Wil je jouw bromfiets verzekeren? Of je nu gaat voor een nieuw of tweedehands exemplaar, met onze verzekeringsoplossing Mobility Safe 1 krijg je er meteen een stukje gemoedsrust bij.

Die verzekering kan je nemen voor je bromfiets. Ben je op zoek naar een verzekering voor je motorfiets? Of zoek je eerder een verzekering voor je elektrische fiets of speed pedelec

Is een bromfietsverzekering verplicht?

Je bent verplicht een verzekering BA Motorrijtuigen (Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) te nemen voor je bromfiets in België. Ze vergoedt de lichamelijke en materiële schade die je veroorzaakt met je bromfiets aan anderen.

Kies voor extra bescherming

Veroorzaak je een ongeval en zijn er gewonden? Dan zijn je passagiers voor hun lichamelijke schade beschermd via jouw verzekering BA Motorrijtuigen. Jij, als bestuurder, verzekert jezelf met de Persoonlijke Ongevallenverzekering Veilig Gevoel – in het verkeer.

Heb je een juridisch conflict dat te maken heeft met het bezit, het eigendom of het gebruik van je bromfiets? In jouw polis Burgerrechtelijke Aansprakelijkheid kan je steeds een verzekering Rechtsbijstand toevoegen. Baloise Insurance doet voor de waarborg Rechtsbijstand een beroep op de gespecialiseerde rechtsbijstandsverzekeraar Euromex.

Euromex verleent Rechtsbijstand op basis van het All-risk principe. Dat houdt in dat zij je helpen in alle mogelijke situaties, tenzij zij een situatie expliciet uitsluiten.

Je krijgt advies over jouw rechten. Door overleg en onderhandeling probeert Euromex te zorgen voor een snelle en minnelijke oplossing. Als een rechtszaak nodig is, betaalt Euromex de kosten van de procedure en van jouw advocaat.

Uitbreiding-pechverhelping

Bijstand Baloise Insurance

Heb je een ongeval of pech met je bromfiets? Dan kun je een beroep doen op onze gratis bijstandsservice. Zo brengen wij jou en jouw bromfiets in veiligheid bij een ongeval. En dat tot 30 kilometer buiten de landsgrenzen.

Deze service is 24 uur op 24, 7 dagen op 7 bereikbaar.

De contactgegevens vind je terug op jouw groene kaart of bel rechtstreeks naar +32 3 870 95 70.

Waarop heb je recht? Lees alles over Baloise Assistance.

Wat is verzekerd?

Jouw voordelen

  • Verplichte BA Motorrijtuigen voor je bromfiets.
  • Ruime keuze aan extra bescherming.
  • Gratis Baloise Assistance bij een ongeval of pech, tot 30 km buiten de landsgrenzen.

Wat is niet verzekerd?

De verzekering BA Motorrijtuigen betaalt in sommige situaties niet.

  • Schade aan je eigen voertuig.
  • Je lichamelijke schade na een ongeval.
  • Schade veroorzaakt door oorlog en arbeidsconflicten
  • Schade aan goederen die je vervoert voor je beroep en niet gratis vervoert.
  • Je veroorzaakt schade door deelname aan snelheids-, regelmatigheids-, behendigheidsritten of -wedstrijden.  

Neem contact op met je makelaar

Interesse in deze bromfietsverzekering?

Wil je een polis nemen?

Mobility Safe 1 is een autoverzekering van Baloise Insurance en een rechtsbijstandsverzekering van Euromex. Veilig Gevoel is een persoonlijkeongevallenverzekering van Baloise Insurance. Die verzekeringen zijn onderworpen aan Belgisch recht. De overeenkomst duurt een jaar en wordt stilzwijgend verlengd. Wil je een polis nemen? Bekijk de IPID-fiche, onze Algemene Voorwaarden en onze segmentatiecriteria om je grondig te informeren over je wettelijke bescherming op www.baloise.be. Wil je meer informatie? Neem dan contact op met je makelaar.

Heb je klachten?

Heb je klachten? Laat het ons weten per brief, telefonisch (078 15 50 56) of per e-mail (klacht@baloise.be). Heb je klachten i.v.m. de verzekering Rechtsbijstand? Dan kun je contact opnemen met Euromex per brief (Generaal Lemanstraat 82-92, 2600 Berchem), telefonisch (03 451 44 45) of per e-mail (klachtenbehandeling@euromex.be). Biedt dat geen oplossing? Dan kun je contact opnemen met de Ombudsman van de Verzekeringen: www.ombudsman.as, de Meeûssquare 35 - 1000 Brussel.