FR
NL
FR
NL
Privé Sparen voor je pensioen
Verstandig investeren is nu denken aan later. Ontdek hier je pensioenopties van Baloise en verzeker je onbezorgdheid. 
Verzeker je onbezorgdheid

Leven zonder zorgen is vandaag geen evidentie. Het is dan ook niet altijd leuk of makkelijk om verder te denken dan morgen, maar het is wel noodzakelijk. Wie zijn toekomst vandaag goed voorbereidt plukt er later de vruchten van.

Wie denkt aan later, denkt aan pensioen. Wie denkt aan pensioen, denkt aan onbezorgdheid. Maar is dit echt zo? Weet jij welke manieren er zijn om je pensioen zelf aan te vullen? Ontdek hier alle opties voor jouw pensioen.

Je vindt altijd een spaarformule die bij je past
  1. Veilige formules met een vast rendement, waarbij je op de voorziene einddatum je spaargeld ontvangt, verhoogd met het beloofde rendement (inclusief een eventuele jaarlijkse winstdeelname). Taksen en kosten zijn van toepassing op de premies die je investeert en ze kunnen tot gevolg hebben dat je op het moment van afkoop of op de vervaldag van de polis, niet jouw volledige geïnvesteerde premie terugkrijgt. Meer informatie vind je in ons productaanbod
  2. Er zijn ook risicovollere formules gekoppeld aan beleggingsfondsen. Als je kiest voor die tak23-fondsen, varieert het rendement in functie van de marktomstandigheden. De volledige terugbetaling van het kapitaal is nooit gewaarborgd. Meer informatie vind je op de productpagina Beleggingsverzekering Tak23.
  3. Pensioensparen is een absolute must. Het biedt een beperkt aanvullend rustpensioen tegen voorwaarden waar weinig spaarproducten aan tippen.
  4. Je doet al aan pensioensparen? Je brengt geen kapitaalaflossingen en interesten van een woonkrediet (meer) in via je jaarlijkse belastingaangifte (of van een recente lening voor een eigen woning)? Dan is langetermijnsparen de perfecte aanvulling. Net als bij pensioensparen kun je jaarlijks een bedrag sparen om meer pensioenreserves op te bouwen. Het maximumbedrag dat je kunt inbrengen, hangt af van je netto belastbaar beroepsinkomen en wordt jaarlijks door de wetgever bepaald. 
  5. Je doet al aan pensioensparen en langetermijnsparen? Ook dan kun je bij Baloise terecht om extra te sparen of te beleggen. Die premie kun je dan fiscaal niet inbrengen, maar dankzij ons uitgebreide aanbod aan tak23-beleggingsfondsen en/of een vast rendement in tak21, levert het je nog een mooi extra kapitaal op tegen je pensioen. Bekijk zeker ons aanbod op onze beleggingspagina, waar je alle informatie kunt terugvinden.

Om meer te weten te komen over de pensioenopties bij Baloise, kan je makelaar  samen met jou een spaarplan op maat uitwerken. Hij becijfert welke kapitalen je nodig hebt om een bepaald inkomen bij je pensioen te krijgen.

Makelaar zoeken

Je kunt ook online jouw pensioen - wettelijk en aanvullend - simuleren via het platform Gonna.be, een initiatief van Baloise. Begrijpelijk, vrijblijvend en kosteloos!

Simuleer je pensioen
Pensioenspaarverzekering
Spaar- en beleggingsverzekering
Langetermijnsparen